Svensk Orientering logotyp
02.08.2022

O-Ringenvinnaren Sara Hagström missar EM-medeln

Orientering
En förkylning stoppar Sara Hagström från morgondagens EM-kval i medeldistans. - Det är riktigt surt, men det är för tidigt att tävla, säger hon. Även Emma Bjessmo missar EM på grund av en höftfraktur.
I morgon onsdag, inleds EM i Estland. Svenska truppen har tidigare drabbats av ett avhopp i form av Hanna Lundberg, som rehabtränar efter en skada i tåleden. Nu tvingas också Sara Hagström att avstå från morgondagens tävling. Hagström, som i lördags tog hem totalsegern i O-Ringen, har förkylningssymptom.
- Det är jättetråkigt. Jag var ute på en träningskarta i går här i Estland och kände mig bra. Senare under dagen kände jag mig hängig, men hoppades att det var för att jag var trött efter resan hit, säger hon.
Men i stället vaknade hon upp med en, som hon säger, standardförkylning.

Storform under säsongen

Hagström har testats negativt för corona och kommer stanna kvar med landslaget i Estland.
- Jag funderade på att åka hem direkt, men jag har haft förkylning tidigare som gått över på två dagar. Kalle Dalin (förbundskapten reds anm) tyckte också att jag skulle stanna så då gör jag det, säger hon.
Sara Hagström har visat upp en storform under säsongen när hon tog IFK Göteborg till seger i Venlakavlen och senast med totalvinst i O-Ringen.
- Det känns riktigt surt att det kommer något i vägen för att tävla, men så är det. Jag har haft tur tidigare i min karriär och sluppit förkylningar, säger hon.

Föll under träning

Svenska truppen har ytterligare ett avhopp i form av Emma Bjessmo. Ett fall för tre veckor sedan när hon var ute och sprang har visat sig vara betydligt värre än hon först trodde.
- Jag trodde jag fått någon muskulär skada så när jag fick reda på att jag ådragit mig en höftfraktur kom det lite som en chock. Det känns såklart otroligt tråkigt att missa EM, och resten av säsongen. Nu blir fokus att ta hand om kroppen, umgås med folk som får en att må bra och blicka framåt, säger hon.
Ellinor Tjernlund ersätter Sara Hagström på medeldistansen och Josefin Tjernlund ersätter Emma Bjessmo på långdistansen. Även Elin Månsson har lämnat truppen på grund av sjukdom och ersätts av Andrea Svensson på långdistansen. Svensson ersätter Hanna Lundberg på medeldistansen.

Medeldistans

Damer
Tove Alexandersson
Sanna Fasth
Karolin Ohlsson
Lisa Risby
Lina Strand
Ellinor Tjernlund
Josefin Tjernlund
Andrea Svensson
Johanna Öberg
Herrar
Gustav Bergman
Max Peter Bejmer
Anton Johansson
Isac von Krusenstierna
Martin Regborn
Albin Ridefelt
Emil Svensk
Viktor Svensk

Långdistans

Damer
Tove Alexandersson
Sanna Fasth
Sara Hagström
Karolin Ohlsson
Lisa Risby
Lina Strand
Andrea Svensson
Josefin Tjernlund
Johanna Öberg
Herrar
Max Peter Bejmer
Gustav Bergman
Simon Imark
Henrik Johannesson
Anton Johansson
Martin Regborn
Emil Svensk 
Viktor Svensk 
Bild: Tilda Andersson
Sara Hagström gick i lördags i mål som totalsegrare i O-Ringen.

RELATERADE NYHETER

Sverige ställer upp med följande kvartett på söndagens stafett på Sprint-VM i Edinburgh: Hanna Lundberg, Emil Svensk, Martin Regborn och Tove Alexandersson.
Sverige ställer sylvasst stafettlag på benen
. Tove Alexandersson spurtar mot sitt 20:e VM-guld i orientering.
20:e VM-guldet för Tove Alexandersson
Martin Regborn spurtar mot VM-guld på sprinten i Edinburgh.
VM-guld till Martin Regborn – svensk succéinsats
Fler nyheter