Svensk Orientering logotyp
23.10.2019

Orienteringslandslaget på plats i Kina: ”Väldigt varmt och fuktigt”

Orientering
Svenska landslaget är på plats i Kina. Nu handlar allt om att göra sig redo för världscupens heta avslutning.

Under tisdagskvällen (lokal tid) anlände det svenska orienteringslandslaget till Kina. Efter en lång resa börjar nu nedräkningen inför världscupens avgörande på allvar.

- Spännande att vara här. Det märks att det är annorlunda. Väldigt varmt och fuktigt. Det var 29 grader när vi landade. Det är kontraster att komma hit från ett kallt Höstsverige, säger förbundskapten Håkan Carlsson.

Med sig till hotellet utanför Foshan har han, som tidigare rapporterats, världscupens totalåtta Karolin Ohlsson vars medverkan länge var i fara på grund av skadeproblem.

- Hon är tävlingsklar och redo. Vi tar det från dag till dag, men utgångspunkten är att hon springer alla tre distanser.

Tove Alexandersson har redan vunnit världscupen men kan gå obesegrad genom säsongen. Gustav Bergman kan vinna totalen på herrsidan. Gör ni något särskilt med tanke på att de har så mycket att tävla för?

- Nej, inte mer än vanligt. Vi försöker alltid optimera förutsättningarna för alla löpare så att de ska prestera så bra det går. Det är den inställningen vi har till varje lopp här också.

Hur kommer upplägget se ut för den svenska truppen under dagarna som återstår innan tävlandet drar igång?

- Vi ska försöka komma ut på lite träningar. Det har ju varit en lång resa. När vi är här handlar det om att komma ut på sprintkartor som är relevanta och liknar det vi ska springa på på tävlingen. Det finns inte så mycket som är relevant för medeldistansen, men där ska vi på model event. När det gäller sprinten kan det däremot bli två-fyra träningar beroende på hur mycket man vill träna här på plats.

- Eventuellt hinner vi med någon liten sightseeing också, men i övrigt ska vi komma på plats på hotellet, ge oss ut och träna samt sätta oss in i det som väntar. Vi hoppas kunna få lite mer information om vad det är som väntar. Hittills har det varit ganska knapphändigt med den saken, men vi tror att det kommer mer och mer nu. Jag tror att tävlingarna kommer bli väldigt bra, säger Carlsson.

RELATERADE NYHETER

eTAPP ETT ORINGEN 2024
Tove Alexandersson och Emil Svensk vinnare av etapp 1 på O-Ringen Smålandskusten
Ps4cduolmbi
O-Ringens invigning & Bagheerastafetten
Grövelsjön
Unikt Ultralång-SM i vildmark väntar i augusti
Fler nyheter