Svensk Orientering logotyp
23.04.2020

SM-veckan ställs in – SM i knockout-sprint kan flyttas till augusti

Orientering
På grund av coronapandemin har RF och SVT i samråd med Halmstad kommun beslutat att ställa in sommarens SM-vecka. SVT tittar nu på att arrangera en komprimerad SM-vecka i augusti och där vill orienteringen vara med.

SM-veckan skulle ha arrangerats i Halmstad den 24-30 juni, men som så mycket annat ställs idrottsfesten in på grund av coronasmittan.

- Att ställa in ytterligare en SM-vecka är ett mycket tungt beslut. Vi jobbade för och hoppades på ett genomförande av en SM-veckan i sommar men i rådande situation har vi inget annat val än att ställa in. Det är fortsatt en allvarlig situation där Riksidrottsförbundet självfallet tar det ansvar vi kan för att bidra till att hålla nere smittspridningen, säger Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet.

Enligt planen skulle SM-veckan bland annat bjuda på tidernas första svenska mästerskap i knockout-sprint. Nu kommer arrangören tillsammans med Svensk Orienteringsförbundet och SVT att undersöka andra alternativ framåt.

Halmstad och SVT vill gärna arrangera några enskilda SM-tävlingar under första halvan av augusti, förutsatt att coronaviruset är under kontroll och att arrangemangen inte strider mot Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

- Vi var förberedda på det här beslutet och har redan pratat med Halmstad OK. Vi är båda positiva till att hitta en lösning i augusti under försutsättning att vi har ett annat läge med coronaviruset, säger Tomas Stenström, idrottschef på Svenska Orienteringsförbundet.

HÄR kan du läsa RF:s nyhet om att SM-veckan ställs in.

HÄR hittar du SVT:s nyhet.

HÄR sammanfattar vi vad som händer med större orienteringstävlingar i Sverige och internationellt.

RELATERADE NYHETER

240714 Vmsprintstafett Tovealexandersson Tildaandersson
Svenskt antiklimax på VM-sprintstafetten
Sverige ställer upp med följande kvartett på söndagens stafett på Sprint-VM i Edinburgh: Hanna Lundberg, Emil Svensk, Martin Regborn och Tove Alexandersson.
Sverige ställer sylvasst stafettlag på benen
. Tove Alexandersson spurtar mot sitt 20:e VM-guld i orientering.
20:e VM-guldet för Tove Alexandersson
Fler nyheter