Svensk Orientering logotyp
01.07.2022

Tom Hollowell invald i internationella förbundets styrelse

Orientering
General Assembly, IOF:s årsmöte, hölls som ett hybridmöte i samband med VM i Danmark. Bland annat valdes Tom Hollowell in i styrelsen (council).

VM i Danmark var planerat till 2020, men sköts fram på grund av pandemin. IOF:s årsmöte 2020 blev ett digitalt möte med rekordstort deltagande då fler än 50 nationer deltog. Läs mer om årsmötet 2020 – då svenska Linda Take valdes in i styrelsen HÄR.

För att möjliggöra deltagande för fler nationer hölls årsmötet 2022 som ett hybridmöte med både deltagare på plats i Kolding, Danmark, och deltagare på videolänk. Drygt 30 nationer deltog på mötet, med knappt hälften på plats i Kolding på fredagen.

Förutom sedvanligt godkännande av föregående två års verksamhet och kommande strategisk inriktning beslutades om en uppdatering av den etiska koden och ett förslag från Internationella Orienteringsförbundets styrelse om medlemsavgifter. Läs mer i möteshandlingarna här.

Mötet antog Ecuador, Malta och Paraguay som provmedlemmar och välkomnade Dominikanska Republiken som fullvärdig medlem. Mötet bekräftade också uteslutningen av Ryssland och Belarus, som styrelsen beslutat om tidigare i år.

Mötet valde också styrelse för nästkommande period: som vice presidenter valdes Tom Hollowell (USA) och Tatiana Kalenderoglu (Turkiet), som ledamöter valdes Dusan Vystavel (Tjeckien), Hannu Kottonen (Finland)  och Blair Trewin (Australien).

Dessutom bekräftade mötet de val av styrelseledamöter som de aktivas kommitté (Athletes Commission) har gjort och nya ledamöter i styrelsen är Erik Blomgren (Sverige) och Tereza Janosikova (Tjeckien)

President Leho Haldna (Estland) och vice president Astrid Waaler Kaas (Norge), samt ledamöterna Vincent Frey (Frankrike), Laszlo Zentai (Ungern), Jürg Hellmüller (Schweiz) och Linda Take (Sverige) valdes 2020 och har mandatperiod till 2024.

- Jag ser verkligen fram emot att få jobba ideellt med utvecklingen av orientering som idrott och det passar perfekt för mig nu när jag har tid, sade Tom Hollowell direkt efter mötet.

(Tom Hollowell arbetade på IOF som Generalsekreterare/CEO 2015-2022, Förbundschef på SOFT 2010-2012 och O-Ringenchef 2007-2010.)

På General Assembly delades också Awards of Honour (IOF Pins) ut till personer som har bidragit extraordinärt till IOF. Bronze Pin delades ut till bland andra Tom Hollowell. 

Nästa General Assembly kommer att hållas som ett hybridmöte i samband med VM 2024 i Skottland.

Läs mer om General Assembly på IOF:s hemsida.

RELATERADE NYHETER

eTAPP ETT ORINGEN 2024
Tove Alexandersson och Emil Svensk vinnare av etapp 1 på O-Ringen Smålandskusten
Ps4cduolmbi
O-Ringens invigning & Bagheerastafetten
Grövelsjön
Unikt Ultralång-SM i vildmark väntar i augusti
Fler nyheter