Norskbrittisk stjärnduo premiärvann
23.05.2015

Mountainbikeorientering
Svenska MTBO-cupen inledde årets serie med en sprint i Trollhättan. I de två huvudklasserna, H21 och D21, tog de internationella toppåkarna Hans Jørgen Kvåle och Emily Benham varsin seger.

Sveriges bästa MTB-orienterare, Cecilia Thomasson, bjöd dock på hårt motstånd i damklassen genom att endast vara 30 sekunder efter Benham. Cecilia kände sig nöjd efter loppet och konstaterade att hon åkte jämnt med segrarinnan ute på banan. Båda tjejerna gjorde varsin bom, men Thomassons tog mest tid.

Även herrklassen var jämn med många kända namn i toppen. Ett namn som dock stack ut var tvåan David Eberlén från OK Skogshjortarna som tidigare inte visat upp sig i Svenska Cupen. David var 38 sekunder efter med Anders Frisk på en tredjeplats, 1.24 från segerna.

I D17-20 tog Kajsa Engström en övertygande seger drygt 4 minuter före Erica Olsson. Desto tuffare var det i H17-20 där fyra åkare var inom 1.24. Överst på pallen fick Hampus Larsson kliva med Filip Bergström endast 1 sekund efter. Och tredjeplatsen knep Pontus Alfredsson med nöd och näppe 1 sekund före Simon Kappel.

Fullständiga resultat från tävlingen hittar du här.

Trollhättan1-damsenior

Damseniorernas prispall: Cecilia Thomasson, Emily Benhamn och Susanne Wallenborg