Svensk Orientering logotyp
24.03.2014

Nyfikna och vetgiriga aktiva och tränare

Mountainbikeorientering
I helgen den 22-23 mars genomfördes den första tränarkursen någonsin inom MTB-orientering. 25 deltagare från Lund i söder till Örnsköldsvik i norr deltog för att hämta in ny kunskap och dela med sig av sina erfarenheter.

Kursen startade med en inspirationsföreläsning av elitcyklisten Åsa Erlandsson. Efter lunch på Scandic hotel fick vi besök av Mikael Flockhart som arbetar med idrottsfysiologisk forskning vid Gymnastik- och idrottshögskolan i Stockholm och som själv har en gedigen erfarenhet som elitaktiv inom MTB. Mikael föreläste kring cykelfysiologi och träningslära för cykel.

Efter att ha suttit still en längre stund var det dags för ett praktiskt pass med en av cykelgymnasiets tränare, Emma Stenberg, som intruerade och lärde ut lämpliga styrkeövningar för cyklister.

Efter en gemensam middag och summering av dagen var det dags att säga god natt.

Söndagen inleddes med en föreläsning av vår egen Cecilia Thomasson kring orienteringsteknik för MTBO-cyklister. Som vanligt när det dyker upp en karta bland orienterare så var det svårt att avsluta diskussionerna.

Efter ett valfritt träningspass i växlande väder så avslutades dagen och kursen med en föreläsning kring kost och träning av dietisten Jennie Johansson från AXA.

RELATERADE NYHETER

220720 Masstart Sebastian Svärd Bild 3 Malin Dunfors
Full fart mot EM i Polen - här är MTBO landslaget 2024
Signe Feil, Sundsvalls OK från svenska cupen under 2023
Här är programmet för svenska cupen i MTBO 2024
Rasmus Nordgren cyklar på en stig genom skogen i Haninge.
Nordgren och Gustafsson cupvinnare
Fler nyheter