Svensk Orientering logotyp
08.05.2016

Sekundstrid i urban miljö

Mountainbikeorientering
Svenska cupen i MTBO rullade på söndagen vidare i och med andra deltävlingen som arrangerades av Järfälla OK vid Barkarbys gamla flygfält. Långdistans stod på programmet men bitvis hade banorna karaktären av sprint då det var intensiv orientering i den snabbcyklade terrängen. I princip upprepade sig resultatlistan från gårdagen då alla klasser såg samma segrare, men där det i H21 blev delad seger.

Efter drygt 80 minuters hårdkörning visade det sig att gårdagens segrare Marcus Jansson och utmanaren Linus Mood inte gick att skilja åt utan de båda delade på segern. Jansson hade gjort ett större misstag som kostade cirka tre minuter men verkar ha varit något rappare i benen. Mood var i stort sett nöjd med loppet även om det blev några mindre misstag.

I damernas seniorklass tog Ingrid Stengård åter hem en kassaskåpssäker vinst före Lenka Zatloukalova och Emelie Holmström.

Emil och Erica drar ifrån i sammandraget

Herrarnas juniorklass är ett getingbo där det i dag var drygt tre och en halv minut mellan ettan och femman, men Emil Ljungemyr verkar vara säkerheten själv och tog en relativt klar seger före Filip Bergström och Pontus Alfredsson.

Emil har haft besvär med en stressfraktur vilket inneburit en hel del cykling för att avlasta i träningen. Än så länge har cykelträningen varit på egen hand även om det finns mtb-kultur i kolmården.

Erica Olsson tog också helgens andra seger före Emmy Albinsson och Erika Duhlbo.

Här hittar du dagens alla resultat.

Här hittar du den totala ställningen för Svenska Cupen MTBO

Världscup i Frankrike väntar

Nästa viktigare tävling för de allra bästa åkarna väntar nästa helg. Då går resan till vindistriktet Alsace där det blir en långdistans, en medeldistans och en mixad stafett.

- För Marcus och Linus är det värdefullt om de kan klättra på rankinglistan för att i senare mästerskaptävlingar blir bättre seedade i startfältet, säger förbundskapten Peter Olsson.

- För Kajsa och Rebecka som båda är förstaårsseniorer väntar några viktiga läroår. Oavsett vilken idrott vi pratar om är klivet från junior till senior tufft.

Här hittar du världscuparrangörernas hemsida

RELATERADE NYHETER

220720 Masstart Sebastian Svärd Bild 3 Malin Dunfors
Full fart mot EM i Polen - här är MTBO landslaget 2024
Signe Feil, Sundsvalls OK från svenska cupen under 2023
Här är programmet för svenska cupen i MTBO 2024
Rasmus Nordgren cyklar på en stig genom skogen i Haninge.
Nordgren och Gustafsson cupvinnare
Fler nyheter