Svensk Orientering logotyp
26.04.2015

Träningskurs på Bosön

Mountainbikeorientering
Helgen 25-26 april samlades ett drygt 20-tal MTBO-entusiaster på Bosön, Lidingö för att utvecklas sig själva och idrotten.

Tekniken var temat

Temat för kursen var teknik, såväl cykelteknik på mtb som mtbo-relaterad orienteringsteknik. Mycket av erfarenheterna stod deltagarna själva för men vi fick också en hel del värdefull input av externa föreläsare. En stor del av programmet var praktiskt där vi fick möjlighet att testa vägval, prova på olika stämplingstekniker samt utmana vår cykelteknik i Lidingöskogarna 

Koncentrationens betydelse

Lördag eftermiddag höll Andrea Hjelmåker från IFHS Bosön en föreläsning på det mentala temat där huvudfokus sattes på koncentrationen och uppmärksamheten. Det man kan vara säker på är att man då och då kommer tappa fokus - konsten ligger i att snabbt upptäcka det och återfå den.

Presentation av Livelox

På lördag kväll höll Mats Troeng en intressant föreläsning på temat hur man kan utvecklas genom att analysera sin träningar och tävlingslopp. Han gick igenom ett antal olika verktyg och avslutade med att visa upp Livelox - ett verktyg för att kunna spela in en rutt genom en app i mobiltelefonen. 

Cykelteknik på mtb

Söndag förmiddag ägnades åt att testa gränserna för vilka stigar och passager det är möjligt att cykla på. Som guide på Lidingös cykelstigar hade vi Peter Hampus, ledare och instruktör från Fredrikhov och Lidingö cykelklubb. Det blev både fotisättningar, en och anna svordomn men också några YES!

RELATERADE NYHETER

220720 Masstart Sebastian Svärd Bild 3 Malin Dunfors
Full fart mot EM i Polen - här är MTBO landslaget 2024
Signe Feil, Sundsvalls OK från svenska cupen under 2023
Här är programmet för svenska cupen i MTBO 2024
Rasmus Nordgren cyklar på en stig genom skogen i Haninge.
Nordgren och Gustafsson cupvinnare
Fler nyheter