Svensk Orientering logotyp
27.08.2014

VM-guld till Cecilia Thomasson

Mountainbikeorientering
Hon har haft stora skadeproblem under stora delar av säsongen. Trots det slog Cecilia Thomasson till och vann VM-guld i dagens medeldistans: "Det känns helt otroligt", säger en överlycklig världsmästarinna.

Förra året vann Cecilia Thomasson sitt och Sveriges första VM-guld genom tiderna i mountainbikeorientering. I dag följde hon upp förra årets sprintguld med att vinna ett nytt; nu i medeldistans:
- Jag visste att om jag inte skulle göra något misstag och såg till att ha bra flyt i orienteringen så lönar det sig i slutändan. Jag har gjort ett väldigt bra tekniskt lopp, det var i princip helt fritt från misstag. På ett ställe tog jag ett extra stopp just för att se till att hålla ihop det hela vägen, och det lönade sig, säger Thomasson som vann dryga halvminuten före brittiskan Emily Benham.
Thomasson fick stå och vänta några minuter i målfållan innan det stod klart att guldet var säkrat. Och när hon fick beskedet kom glädjetårarna.
Detta mycket beroende på den tuffa säsong som hon har bakom sig:
- Jag hade inte räknat med att ta något guld i år, men jag har satsat mot det. Men det har varit en tuff resa med de skadebekymmer som jag haft.
I våras kunde Thomasson inte cykla alls på grund av problem med en sena på lårets baksida:
- Vid ett läkarbesök fick jag besked att senan var 30 procent av, då fanns valet att antingen lägga ner säsongen eller att göra som min sjukgymnast sa, att kunna låta det bära eller brista.
Thomasson valde det andra alternativet och det bar verkligen. Hela vägen till hennes andra VM-guld.
På fredag fortsätter VM i polska Bialystok med långdistans.

Seniorer, Damer: 1) Cecilia Thomasson, Sverige, 49.41, 2) Emily Benham, Storbritannien, +0.34, 3) Marika Hara, Finland, +1.14.
Övriga svenska placeringar: 22) Erica Johansson, +11.48, 41) Agnes Elfving, +21.14.
Herrar: 1) Ruslan Gritsan, Ryssland, 55.20, 2) Jiri Hradil, Tjeckien, +0.31, 3) Anton Foliforov, Ryssland, +1.03.
Svenska placeringar: 33) Anders Frisk, +9.47, 35) Marcus Jansson, +10.11, 47) Marcus Hylén och Linus Karlsson-Mood, +12.14, 80) Erik Frost, +27.01, 87) Johan Alfredsson, +36.49.

RELATERADE NYHETER

220720 Masstart Sebastian Svärd Bild 3 Malin Dunfors
Full fart mot EM i Polen - här är MTBO landslaget 2024
Signe Feil, Sundsvalls OK från svenska cupen under 2023
Här är programmet för svenska cupen i MTBO 2024
Rasmus Nordgren cyklar på en stig genom skogen i Haninge.
Nordgren och Gustafsson cupvinnare
Fler nyheter