Svensk Orientering logotyp
02.09.2017

Bra start på Euromeeting

Orientering
Svenskarna fick en riktigt bra start på Euromeeting som avgörs i helgen utanför norska Moss. Ett viktigt styrkebesked inför VM i Norge 2019.

Euromeeting som avgörs i helgen utanför norska Moss är första steget inför VM i Norge 2019. 

På fredagen sprangs en kort prolog med segrartider på cirka 20 minuter. Prologen låg till grund för dagens jaktstart över medeldistans. 

Efter prologen var det tätt i resultatlistorna och många svenskar som placerade sig högt upp. I herrklassen var comebackande Anton Johansson snabbast närmast före Rassmus Andersson. I damklassen var Helena Karlsson tvåa och Josefin Tjernlund trea.

Jaktstarten blev som väntat täta tävlingar som avgjordes precis på slutet.

I herrklassen var Max Peter Bejmer bäste svensk med en andraplats efter att ha vunnit en stor klungspurt. Vann gjorde estländaren Timo Sild som var cirka halvminuten före i mål. Femma var Anton Sjökvist och sexa Karl Walheim.

I damklassen gick brittiskan Cat Taylor ut i ledning på jaktstarten men efter en tidig miss så var det enbart blågult i topp. I mål tog Sverige de 10 första placeringarna. Segrade gjorde Johanna Öberg efter att ha avgjort med ett eget vägval på slutet. Närmast bakom var junioren Linnea Golsäter och Josefin Tjernlund. 

- Tjejerna visar upp en otrolig bredd där många gör väldigt fina lopp. Det är dessutom kul att tre utav löparna som tar pallplatser (Max Peter, Johanna och Linnea) gör sina första framträdanden i landslaget som seniorer säger Erik Mattsson, en av de svenska ledarna på plats. 

Resultat: http://eventor.orientering.no/Documents/Event/14280/1/Overall-result

I morgon fortsätter tävlingarna med en långdistans med start 10.10. Tävlingarna går att följa live med GPS och resultat: http://www.liveresultater.no/livesider/livesenter.php?arr=616&lang=en_EN

RELATERADE NYHETER

Hanna Lundberg var snabbast på landslagstest i sprint på fredagskvällen.
Hanna Lundberg och Tove Alexandersson i sekundfight
Gustav Bergman flyger mot seger på landslagstest i sprint på Söder i Stockholm.
Gustav Bergman övertygade på sprinttest i Stockholm
240419 TSK Tildaandersson3
Tullinge SK är flest på Tiomila
Fler nyheter