Svensk Orientering logotyp
09.09.2018

Fem vinnare i fyra juniorklasser

Orientering
Det blev fem svenska juniormästare på långdistans. I D18-klassen delade Erika Källvik Leufvén och Isa Envall på guldet. I övriga klasser vann Simon Harden, Simon Imark och Vilma Blennow.

De var ute och kämpade i den tuffa terrängen i närmare en timme. Trots det gick det inte att skilja Erika Källvik Leufvén och Isa Envall åt. Men båda fick en lite knackig inledning:

- Jag var faktiskt osäker på om jag ens skulle springa i dag. Sen när jag väl bestämt mig så bommade jag ettan. Kan tänka mig att det försvann två minuter där. Men efter den lite svajiga inledningen kom jag in i loppet, men jag var väldigt osäker på hur långt det skulle räcka, säger Källvik Leufvén.

- Det var riktigt klurig inledning. Jag gjorde en stor bom på tvåan. Det var tufft mentalt att ha med mig genom resten av loppet. Men efter långsträckan till den fjärde kontrollen skärpte jag till mig. Och riktigt kul att jag och Erika fick dela på guldet, säger Envall.

Även i den äldre tjejklassen var det riktigt tajt. Sex sekunder var differensen mellan tvåan Sanna Fasth och guldvinnande Vilma Blennow:

- Jag har fått kämpa genom hela loppet. Men jag bet ihop och jobbade och det känns otroligt kul att det räckte till guld, säger Blennow.

På killsidan blev det två gånger Simon som vann. I H18-klassen var det Simon Harden från Boken som var starkast:

- Detta var mitt livs lopp. Sen vet man ju inte om vad som kommer i framtiden, men det har gått så sjukt bra, jublar Harden som vann minuten före Jesper Lidman, Snättringe.

Simon Imark, Tullinge vann H20, 40 sekunder före Kils Andreas Uller:

- Jag tyckte inte riktigt att jag hade det flyt i orienteringen som jag ville. Men samtidigt har man råd att göra lite misstag för att det är så utmanande. Mot slutet av banan fanns det lite partier där det gick att springa på och där tycker jag att kroppen svarade som jag ville, säger Imark.

Kommande helg är det dags för medeldistans och stafett med arenan bara några kilometer ifrån där långdistansen avgjordes.

 

D20: 1) Vilma Blennow, Falköping, 72.05, 2) Sanna Fast, Eksjö, +0.06, 3) Hanna Hugosson, Sundsvall, +4.27, 4) Sophia Björnlinger, Hakarpspojkarna, +11.42, 5) Klara Axelsson, Eksjö, +12.16.

H20: 1) Simon Imark, Tullinge, 77.06, 2) Andreas Uller, Kil, +0.40, 3) Erik Herne, Ravinen, +2.34, 4) Isax von Krusenstierna, Kåre, +2.43, 5) Henrik Johannesson, Stora Tuna, +3.02.

D18: 1) Erika Källvik Leufvén, Åmål och Isa Envall, Hakarpspojkarna, 58.46, 3) Tilde Backlund, Södertörn, +3.19, 4) Amanda Kleijn, Södertälje-Nykvarn, +4.42, 5) Petrina Costermans, Järla, +5.20.

H18: 1) Simon Harden, Boken, 58.31, 2) Jesper Lidman, Snättringe, +1.19, 3) Viktor Svensk, Stora Tuna, +1.53, 4) Erik  Hannrup, Thor, +2.46, 5) Gustav Runefors, Växjö, +4.23.

RELATERADE NYHETER

Hanna Lundberg var snabbast på landslagstest i sprint på fredagskvällen.
Hanna Lundberg och Tove Alexandersson i sekundfight
Gustav Bergman flyger mot seger på landslagstest i sprint på Söder i Stockholm.
Gustav Bergman övertygade på sprinttest i Stockholm
240419 TSK Tildaandersson3
Tullinge SK är flest på Tiomila
Fler nyheter