Svensk Orientering logotyp
29.05.2018

Följ sprint-SM LIVE på tv.orientering.se

Orientering
På lördag och söndag koras svenska mästarna i sprintorientering. Kan du inte vara på plats i Jönköping så följer du tävlingarna live på tv.orientering.se!

På lördagen avgörs den individuella SM-sprinten. Kvalet startar 9.00 och A-finalerna drar igång 14.30. tv.orientering.se bevakar live från 14.00.

Våra kommetatorer kommer att ge djupgående analyser och förklara vilka vägval som är bäst och varför, var löparna tjänar respektive förlorar tid. De kommer också att besvara tittarnas frågor. Grunden för sändningarna är gps-trackingen, och den kompletteras med ett par kameror på plats i Jönköping.

Den individuella tävlingen gäller även som VM- och JVM-test och är således mycket viktig för alla som vill slå sig in i något av sommarens mästerskapslag.

Regerande svenska mästare är Jonas Leandersson, Södertälje-Nykvarn, och Tove Alexandersson, Stora Tuna. Båda kommer till start i Jönköping där de kommer att möta mängder av landslagskollegor som vill peta ner dem från tronen.

I den äldsta juniorklassen vann ifjol Kåres Isac von Krusenstierna och Eksjös Linnéa Golsäter. i H18 vann August Mollén, OK Denseln, i D18 Erika Källvik Leufvén, Åmåls OK.

På söndag är det dags för sprintstafetten som ofta blir väldigt tight och rafflande. Ifjol vann Stora Tuna före Ravinen och Järla. Startskottet går 11.00 och sändningen startar 10.45.
 
HÄR hittar du våra webb-tv-sändningar från Jönköping.

RELATERADE NYHETER

Hanna Lundberg var snabbast på landslagstest i sprint på fredagskvällen.
Hanna Lundberg och Tove Alexandersson i sekundfight
Gustav Bergman flyger mot seger på landslagstest i sprint på Söder i Stockholm.
Gustav Bergman övertygade på sprinttest i Stockholm
240419 TSK Tildaandersson3
Tullinge SK är flest på Tiomila
Fler nyheter