Svensk Orientering logotyp
16.12.2013

Förbundskaptenerna förlänger över hemma-VM

Orientering
Nu är det klart att förbundskaptenen Håkan Carlsson kommer att leda orienteringslandslaget över VM i Strömstad-Tanum 2016: - Det är klart att det är en mycket stor drivkraft och en förmån att jobba mot ett hemma-VM, säger Carlsson till magasinet Skogssport som utkommer i dagarna.

Håkan Carlsson har varit förbundskapten under de tre senaste åren (och dessutom landslagschef under det senaste året). Under sina tre världsmästerskap har han fört det blågula landslaget till 22 VM-medaljer.
Nu har han förlängt sitt kontrakt i ytterligare tre år. Det innebär att han kommer att vara förbundskapten över världsmästerskapen i Italien 2014, Skottland 2015 och hemma-VM i Strömstad-Tanum 2016.
- Det känns väldigt skönt att få det här förtroendet och det är klart att det är en stor drivkraft i mitt arbete, säger Håkan Carlsson.
Det är dessutom klart att juniorförbundskaptenen Susanne Wiklund Björk kommer att behålla sin position i ytterligare tre år.
- Vi jobbar mycket för att skapa kontinuitet och en röd tråd i hela vår landslagsverksamhet och därför betyder det mycket att redan nu kunna förbereda oss för att vara redo både för de två kommande världsmästerskapen och givetvis även VM i Sverige 2016, säger Håkan Carlsson till Skogssport.

 

I Skogssport 10-13 finns dessutom reportage om:

Per Forsbergs hektiska liv
Orienteringssportens mest kände röst Per Forsberg pratar om masstarter, vikten av att inte vara blasé samt om att åka 6 000 mil bil varje år.

Orienteringsklubbar arrangerar allt mer - i andra idrotter
Orienteringsklubbar är duktiga tävlingsarrangörer och intäkterna från arrangemang är en viktig inkomstkälla. Men fler och fler klubbar arrangerar fler motionslopp i andra idrotter än orientering. Orkar vi driva alla dessa arrangemang? Och hur påverkar det vår huvudsakliga verksamhet?

Den årliga foto-orienteringen
Julklura med Skogssport och den klassiska foto-orienteringen. Årets foto-orientering är på kartan Äspet-Yngsjö, söder om Åhus och är en försmak på det som väntar på en av 2014 års O-Ringenetapper. Vill du veta mer om foto-orienteringen? Klicka här 

I Skogssport nummer 10 kan du även läsa om:
- Stolpe ut för svenskarna i världscuppremiären
- Årets orienterare: Tove Alexandersson
- Den problematiska SM-regeln skrotas i mars?
- 2013 genom en fotografs lins
- Hur du tacklar vintermörkret på rätt sätt

RELATERADE NYHETER

Hanna Lundberg var snabbast på landslagstest i sprint på fredagskvällen.
Hanna Lundberg och Tove Alexandersson i sekundfight
Gustav Bergman flyger mot seger på landslagstest i sprint på Söder i Stockholm.
Gustav Bergman övertygade på sprinttest i Stockholm
240419 TSK Tildaandersson3
Tullinge SK är flest på Tiomila
Fler nyheter