Svensk Orientering logotyp
01.12.2014

Här börjar landslagsåret 2015

Orientering
Året lider mot sitt slut, men planeringen för nästa säsong är i full gång. Under tisdagen öppnar anmälan för första landslagslägret 2015. "Ett öppet läger i Skredsvik. Grundträning i bohuslänsk terräng”, säger förbundskapten Susanne Wiklund Björk.

Landslagsverksamheten 2015 startar inte helt otippat med ett läger på Västkusten. När det väl är dags för hemma-VM 2016 ska den svenska truppen vara bästis med den bohuslänska terrängen.

Det första lägret 2015 hålls den 28/1-1/2 i Skredsvik, en liten ort nordväst om Uddevalla, och det handlar om ett öppet landslagsläger för både juniorer och seniorer.

- Vi kommer att varva tuffa sparringpass med lugnare teknikpass där löparna delger varandra. Vi ska även fördjupa oss i teknisk analys, säger Susanne Wiklund Björk.

Under det fem dagar långa lägret kommer löparna också att utbildas i första hjälpen av Civilförsvarsförbundet och så kommer landslagsstjärnan Lena Eliasson att hålla en föreläsning om sina tidiga seniorår.

- Vi kommer att bo i Försvarsmaktens anläggning i Skredsvik. Det finns plats för 40 löpare och det kommer att bli en grym kickoff för 2015, säger Wiklund Björk.

Inbjudan med hela programmet

Anmälan

RELATERADE NYHETER

Hanna Lundberg var snabbast på landslagstest i sprint på fredagskvällen.
Hanna Lundberg och Tove Alexandersson i sekundfight
Gustav Bergman flyger mot seger på landslagstest i sprint på Söder i Stockholm.
Gustav Bergman övertygade på sprinttest i Stockholm
240419 TSK Tildaandersson3
Tullinge SK är flest på Tiomila
Fler nyheter