Idrottens frågor i fokus i Almedalen: "Jättenöjda med dagen"
03.07.2014

Idrottens frågor i fokus i Almedalen: "Jättenöjda med dagen"

Orientering
Under onsdagen arrangerades för 13:e året i rad Idrottens dag i Almedalen. Självklart var Svensk Orientering på plats. "Det känns viktigt att vara med och påverka politiken", säger förbundschef Susanne Söderholm.

Idrottens dag är ett mycket populärt inslag under Almedalsveckan som i år slår rekord med över 3300 evenemang. Under hela onsdagen bjöds det på idrottsrelaterade seminarier och prova-på-aktiviteter av olika slag.

Intill Visbys ringmur förgyllde orienteringsskärmar gräsmattan och hundratals barn och ungdomar provade på Sportident-övningen som Gotlands orienteringsungdomar anordnade.

Det fanns även möjlighet att prova på ett fotopass och en orienteringsbana innanför ringmuren.

Medan stora delar av Sverige drabbades av regn, åska och hagel levererade Idrottens dag i Almedalen som vanligt ett strålande solsken.

- Vi är jättenöjda med dagen och tar med oss idéer och utvecklingsmöjligheter för kommande år. Det känns viktigt att vara med och påverka politiken, säger förbundschef Susanne Söderholm.

- Jag vill rikta ett särskilt tack till Gotlands orienteringsförbund och ungdomarna som under dagen briljerade med sina ledarinsatser.

Almedalen 2
Är idrotten en valfråga? Det undrade Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna på sitt seminarium på Idrottens dag. Idrottsminister Lena Adelsohn Liljeroth (m) lovade att jobba för en höjning från 500 miljoner kronor till 1 miljard inom barn- och ungdomssatsningen Idrottslyftet.

Fler nyheter om Almedalsveckans idrottsfrågor

RELATERADE NYHETER

Hanna Lundberg var snabbast på landslagstest i sprint på fredagskvällen.
Hanna Lundberg och Tove Alexandersson i sekundfight
Gustav Bergman flyger mot seger på landslagstest i sprint på Söder i Stockholm.
Gustav Bergman övertygade på sprinttest i Stockholm
240419 TSK Tildaandersson3
Tullinge SK är flest på Tiomila
Fler nyheter