Svensk Orientering logotyp
12.11.2015

Leandersson nominerad till "Årets manlige idrottare": "Stort och väldigt roligt"

Orientering
Ifjol var han nominerad i kategorin "Årets lag" efter både EM- och VM-guld med herrstafettlaget. Efter årets sprintguld på VM i Skottland återvänder Jonas Leandersson till Idrottsgalan i Globen, nu nominerad i kategorin "Årets manlige idrottare". "Stort och väldigt roligt", säger Leandersson.

Jonas Leandersson blir alltså svensk orienterings representant på Idrottsgalan i januari. Leandersson vann i somras sitt första individuella VM-guld när han segrade i VM-historiens tightaste sprintfinal någonsin.

Men konkurrensen om titeln i Globen är minst sagt tuff. De nominerade är, förutom Leandersson:

Zlatan Ibrahimovic, fotboll
Johan Olsson, skidor
Badou Jack, boxning

- Det här kommer som en glad överraskning. Jag hade sjäv trott och hoppats att Annika (Billstam) skulle vara nominerad. Men jag är både glad och stolt, och det viktigaste för mig är att orienteringen får vara med och synas i det här sammanhanget, säger Leandersson.

Vilket är ditt starkaste minne från den där fantastiska, mulna sommardagen i Skottland?

- Oj, jag har så många minnen från hela dagen. Det är många bilder som dyker upp i det inre när jag tänker tillbaka. Allt ifrån när vi sov i karantänen, till panik-toa-besöket före start, tankarna innan loppet, alla sköna kommentarer längs vägen, målspurten, den långa väntan och glädjen efter.

Nu kommer du att ställas emot Zlatan Ibrahimovic, Johan Olsson och Badou Jack - hur går tankarna kring det?

- Det är häftigt! Zlatan och Olsson är två enorma profiler, otroligt stora på olika sätt. Boxaren har jag inte koll på, men han har nog ganska dålig koll på mig också (skratt).

- Hur det går? Jag fick reda på det här för fem minuter sedan ... Det är bara kul att vara med. Sedan är det nästan omöjligt att sia när olika sporter och prestationer ska vägas mot varandra.

Stort lycka till i Globen!

- Tack!

RELATERADE NYHETER

Hanna Lundberg var snabbast på landslagstest i sprint på fredagskvällen.
Hanna Lundberg och Tove Alexandersson i sekundfight
Gustav Bergman flyger mot seger på landslagstest i sprint på Söder i Stockholm.
Gustav Bergman övertygade på sprinttest i Stockholm
240419 TSK Tildaandersson3
Tullinge SK är flest på Tiomila
Fler nyheter