Svensk Orientering logotyp
08.10.2014

Leandersson på Uthållighetsidrott i världsklass

Orientering
Jonas Leandersson pratade om förberedelser och sitt lyckade mästerskapsfacit på nätverksträffen Uthållighetsidrott i världsklass.

Nätverksträffen Uthållighetsidrott i världsklass är ett samarbete mellan orienteringsförbundet, cykelförbundet, friidrottsförbundet, skidförbundet och skidskytteförbundet och arrangerades i Falun i samarbete med Dala Sports Academy, Riksidrottsförbundet och Dalarnas Idrottsförbund. Temat var optimering av träning och ett block handlade om förberedelser och erfarenheter inför mästerskap.
Jonas Leandersson berättade om sina förberedelser och hur han lyckats prestera vid samtliga mästerskap. Han har sprungit fem mästerskap på seniornivå och har tagit medalj på samtliga fem. Förutom Jonas pratade även längdlandslagets förbundskapten Rikard Grip om förberedelserna inför längdlandslagets framgångssaga vid OS i Sotji.
Nätverksträffen lockade förbundskaptener i flera idrotter samt tränare på riksidrottsgymnasier. De fick bland annat ta del av Jonas förberedelser inför VM-sprinten 2013 och 2014, då sprintförutsättningarna i finska Vuokatti och italienska Venedig såg betydligt olika ut.

RELATERADE NYHETER

Hanna Lundberg var snabbast på landslagstest i sprint på fredagskvällen.
Hanna Lundberg och Tove Alexandersson i sekundfight
Gustav Bergman flyger mot seger på landslagstest i sprint på Söder i Stockholm.
Gustav Bergman övertygade på sprinttest i Stockholm
240419 TSK Tildaandersson3
Tullinge SK är flest på Tiomila
Fler nyheter