Svensk Orientering logotyp
13.01.2020

Många åkare har visat framfötterna: "Ser riktigt bra ut"

Skidorientering
Skidorienterarna har två testhelger bakom sig. "Jag tycker det ser riktigt bra ut och jag tror och hoppas att vi har flera dam- och herråkare som kommer att kriga för topplaceringar när vi ska ut och åka internationellt", säger förbundskaptenen.

Skidorienterarna varvar igång inför stundande världscuppremiär i Lettland i början av februari. Parallellt arrangerar junior-VM och Ungdoms-EM.

Två OBS-tävlingshelger har nu genomförts; årets första helg arrangerade Sundsvalls OK en medel- och en långdistans, och den gångna helgen kördes en sprint och en medeldistans i IFK Mora OK:s regi.

Medeldistans 4 januari:
Damer: 1) Linda Lindkvist, IK Jarl Rättvik, 34.49; 2) Hanna Eriksson, IFK Mora OK, +0.34, 3) Magdalena Olsson, IFK Mora OK, +0.39.
Herrar: 1) Erik Blomgren, Umeå OK, 38.32, 2) Erik Rost, Alfta-Ösa OK, +0.16, 3) Markus Lundholm, OK Renen, +0.25.

Långdistans 5 januari:
Damer: 1) Isabel Salén, IFK Mora OK, 1.11.26, 2) Hanna Eriksson, IFK Mora OK, +2.08, 3) Linda Lindkvist, IK Jarl Rättvik, +2.25, 3) Magdalena Olsson, IFK Mora OK, +2.25.
Herrar: 1) Erik Rost, Alfta-Ösa OK, 1.12.06, 2) Markus Lundholm, OK Renen, +0.29, 3) Erik Blomgren, Umeå OK, +1.59.

Sprint 11 januari:
Damer: 1) Isabel Salén, IFK Mora OK, 13.23, 2) Magdalena Olsson, IFK Mora OK, +0.07, 3) Hanna Eriksson, IFK Mora OK, +0.14.
Herrar: 1) Erik Rost, Alfta-Ösa OK, 14.29, 2) Andrey Lamov, IFK Mora OK, +0.03, 3) Linus Rapp, IFK Mora OK, +0.09.

Medeldistans 12 januari:
Damer: 1) Frida Sandberg, Säterbygdens OK, 32.47, 2) Hanna Eriksson, IFK Mora OK, +0.48, 3) Magdalena Olsson, IFK Mora OK, +1.08.
Herrar: 1) Erik Rost, Alfta-Ösa OK, 31.01, 2) Erik Blomgren, Umeå OK, +1.39, 3) Andrey Lamov, IFK Mora OK, +1.48.

På Eventor hittar du samtliga resultat: https://eventor.orientering.se/

Seniorernas förbundskapten Ann Enman summerar sina intryck på följande vis:

- På herrsidan imponerar såklart Erik Rost med tre segrar på fyra lopp, det känns stabilt! Erik Blomgren vinner den första testtävlingen i Sundsvall och är med och krigar i toppen i samtliga övriga lopp. Det känns också stabilt. Men jag vill också nämna Markus Lundholm och Linus Rapp som visar att de kan åka riktigt fort.

- På damsidan har Isabel Salén inlett säsongen starkt med två segrar. Det blev visserligen två felstämplingar i övriga lopp men kikar man på sträcktiderna i dessa lopp ser man att det går undan. Sedan visar Hanna Eriksson en imponerande jämnhet med tre andraplatser och en tredjeplats. Och att Magdalena Olsson kan åka fort vet vi, hon har dock inte fått till det riktigt i testtävlingarna. Linda Lindqvist och Frida Sandberg har varsin seger och visar även de att de håller hög nivå!

- Summeringen efter två testhelger är att jag tycker det ser riktigt bra ut och jag tror och hoppas att vi har flera dam- och herråkare som kommer att kriga för topplaceringar när vi ska ut och åka internationellt!

Kommande helg stundar SM-tävlingar i medeldistans och stafett i Älvdalen (läs mer här). Efter de tävlingarna presenteras truppen till Lettland.

För seniorerna är säsongens höjdpunkt EM i ryska Chanty-Mansijsk 10-15 mars.

RELATERADE NYHETER

Masstart i skidorientering i Arvidsjaur.
Martin Hammarberg om helgens testtävlingar i Arvidsjaur
Elsa Hermansson och Gustav Johnsson är utnämnda till kranskulla och kransmas till det hundrade Vasaloppet.
Orienterare utnämnda till Vasaloppets kranskulla och kransmas
14
Anmäl dig till Riksläger Vinter 2024
Fler nyheter