Många deltagare på Rikslägret vinter
09.01.2015

Många deltagare på Rikslägret vinter

Skidorientering
Drygt 30 barn och ungdomar är just nu på Rikslägret i skidorientering i Grönklitt. "Vi trodde inte att det skulle bli så här många deltagare. Det är kul och det känns som att skidorienteringen kommer mer och mer", säger arrangören Emma Rönn.

Emma Rönn går i årskurs tre på skidorienteringsgymnasiet i Mora. Hon tillsammans med resten av eleverna på skidorienteringsgymnasiet har varit ansvariga för Rikslägret vinter som en del av en ledarskapskurs i skolan.
- Man lär sig jättemycket av det här och får ta ansvar. Jag har insett hur mycket det är som måste fixas kring en sådant här läger, säger Emma Rönn.

DSC_0944
Emma Rönn delar ut kartor till deltagarna på Rikslägret.

46 deltagare är med på Rikslägret, varav 12 ledare och Grönklitt bjuder på fina förhållanden med gott om snö och minusgrader. 
- Idag har vi bland annat kört linjeorientering. På kartan har vi bara ritat ut den linjeman ska åka på och tagit bort alla vägar och spår runt omkring, säger Emma Rönn.
Bortsett från Rikslägret-deltagarna har det även varit gott om andra skidorienterare i Grönklitt de här dagarna och deltagarantalet på träningarna har varit stort. 

RELATERADE NYHETER

Jonatan Ståhl har varit med och tagit fram den första vetenskapliga artikeln om skidorientering.
Första vetenskapliga artikeln om skidorientering publicerad
Linda Lindkvist tar guld i masstarten på SM-Veckan i Boden
Linda Lindkvist tog suveränt SM-guld i masstart
Gustav Nordström
Gustav Nordström spurtade hem segern i SM-masstarten
Fler nyheter