Svensk Orientering logotyp
06.10.2015

Nordström sjua i knallhård konkurrens i Sydkorea

Orientering
Natten till tisdag svensk tid hamnade Jonas Nordström precis utanför podiet på medeldistansen i Military World Games i sydkoreanska Mungyeong. "Det är ju värdklassnivå på löparna här och jag gjorde mitt bästa lopp någonsin", säger Nordström som till vardags tävlar för Halden.

Just nu genomförs Military World Games, militärens OS, i Sydkorea och natt till tisdag var det dags för orienteringens medeldistans. För Jonas Nordström slutade det med en delad sjundeplats, och det var inget fel på konkurrensen. Framför allt är tunga namn från Schweiz, Ryssland och Baltikum på plats.

Vann loppet gjorde ryssen Dmitrij Tsvetkov, som var 1.04 snabbare än landsmannen Andrej Chramov och 1.10 bättre än Matthias Kyburz.
Nordström delade sjundeplatsen med Martin Hubmann, Schweiz. Duon var 2.46 efter segraren.

- Jag fick en jättebra start och gjorde rätt vägval. Redan vid tvåan fick jag höra att jag låg en minut före Fabian Hertner som vann medeldistansen på VM förra året. Då fortsatte jag bara att fokusera på min orientering, säger Nordström till blogg.forsvarsmakten.se.

På damsidan blev Evelina Wickbom bästa svenska på 21:a plats. Ryskan Tatiana Ryabkina vann.