Svensk Orientering logotyp
21.06.2016

O-Ringen arrangeras i Uppsala 2020

Orientering
Nu står det klart att världens största orienteringsäventyr kommer till Uppsala 2020. Arrangemanget förväntas dra över 20 000 deltagare.

Under en dryg veckas tid kommer de tillsammans göra över 80 000 starter.

På O-Ringen finns det aktiviteter för alla med sju olika tävlingar i grenarna orienteringslöpning, mountainbikeorientering och precisionsorientering. 

Henrik Boström är VD på O-Ringen AB:

- Det är mycket roligt att kunna presentera ett koncept i Uppsala som är lättillgängligt och samtidigt erbjuder riktigt fin terräng. O-Ringenstaden placeras i Ulltuna bara några kilometer från centrum och det kommer finnas möjlighet att gå eller cykla till de flesta etapperna, säger han och fortsätter: 
- Även närhet och tillgängligheten för att ta sig till Uppsala från andra delar av Sverige är positivt liksom närheten till Arlanda. Cirka 20-25 procent av våra deltagare kommer från ett 40-tal olika länder.

O-Ringenstaden byggs upp på fälten kring Ulltuna där det finns närhet till både skog och stad. Etapperna kommer att gå i både utmanande och vacker terräng i bland annat i Lunsen, Nåsten och Östuna.

- Orienteringssporten växer och i Uppsala har flera tusen hittat tjusningen med att ta kontroller via Hittaut. Vi hoppas att många Uppsalabor kommer och upplever den härliga stämning det är under O-Ringen, normalt lockar vi cirka 15-20 procent nya deltagare varje år, säger Henrik Boström.

Kommande O-Ringen:
2016 Sälen
2017 Värmland
2018 Höga Kusten
2019 Kolmården
2020 Uppsala

RELATERADE NYHETER

Hanna Lundberg var snabbast på landslagstest i sprint på fredagskvällen.
Hanna Lundberg och Tove Alexandersson i sekundfight
Gustav Bergman flyger mot seger på landslagstest i sprint på Söder i Stockholm.
Gustav Bergman övertygade på sprinttest i Stockholm
240419 TSK Tildaandersson3
Tullinge SK är flest på Tiomila
Fler nyheter