Sekundstrid för juniorerna på långdistansen
18.09.2016

Sekundstrid för juniorerna på långdistansen

Orientering
Johanna Öberg, Simon Hector, Lisa Jonsson-Nordin och Isac von Krusenstierna vann juniorklasserna på SM i långdistans. Tajtast var det i D18 där Skåneslättens Jonsson-Nordin var två sekunder före silvermedaljören Sanna Fast, Eksjö.

Huvuddelen av långdistansbanan vid SM-långdistans var på skånsk mark. Och det var något som Lisa Jonsson-Nordin, Skåneslätten i D18-klassen trivdes med.

- Det kändes skånskt ute i skogen, haha. Jag har siktat mot det här loppet och ville verkligen göra en bra prestation. Och det har jag lyckats med. Jag kom in i det bra, det enda misstaget var en sväng på en halvminut vid den åttonde kontrollen, säger Jonsson-Nordin som har två medaljer sedan tidigare på SM-nivå, detta var den första av ädlaste valör.

Men det var tajt. Eksjös Sanna Fast var bara två sekunder långsammare över de 7,1 kilometrarna.

I den yngre juniorklassen fortsätter Kåres Isac von Krusenstiernas fantastiska säsong. Han tog tre medaljer på junior-VM, och dagens fullträff var hans tredje SM-guld för året.

Segermarginalen till Tullinges Simon Imark var drygt en halv minut:

- Bortsett från lite missar och något dåligt vägval i mitten av banan så har jag gjort en väldigt bra insats. Det var lättlöpt så jag tycker att det passade mig bra, säger von Krusenstierna som kommer att stanna kvar i Blekinge för att ladda för kommande helgs mästerskap i medeldistans och stafett.

En annan JVM-medaljör som lyckades på SM var Linnés Johanna Öberg som vann D20 före Orions Tilda Johansson.

- Det var ett kul lopp, jag kände hela vägen att jag hade ett bra flyt. Jag har bara gjort några mindre misstag, men inga stora grejer. På kvalet i går så fick jag inte alls till det som jag ville, men nu stämde det klart bättre, säger Johanna Öberg som försvarade guldet på långdistansen från förra året.

Och en som verkligen samlar guld på hög är Snättringes Simon Hector. Nu tog han sitt elfte JSM-guld (och han har dessutom fyra guld på USM):

- Jag kom snett till ettan och tappade kanske en halvminut där Det var lite svajigt även på långsträckan till tvåan, men efter det var det riktigt bra. Jag har haft bra koll och prickat de viktiga passagerna. Det är en terräng som jag tycker är ganska svår att bemästra. Jag har gjort ett bra jobb med kompassen, säger Hector som vann en och en halv minut före tvåan Ville Johansson, Kolmården.

 

D20, 8 210 meter: 1) Johanna Öberg, Linné, 60.43, 2) Tilda Johansson, Orion, +1.35, 3) Line Cederberg, Pan-Kristianstad, +2.17, 4) Elin Pettersson, IFK Göteborg, +2.26, 5) Linnea Golsäter, Eksjö, +3.41.

H20, 12 670 meter: 1) Simon Hector, Snättringe, 73.29, 2) Ville Johansson, Kolmården, +1.26, 3) Albin Lillieström, Roxen, +5.12, 4) Filip Grahn, Hestra, +5.36, 5) Filip Jacobsson, Tisaren, +6.05.

D18, 7 100 meter: 1) Lisa Jonsson-Nordin, Skåneslätten, 51.58, 2) Sanna Fast, Eksjö, +0.02, 3) Stina Nordin, Sundsvall, +2.18, 4) Myrra Carlsson, Orion, +2.26, 5) Hanna Hugosson, Sundsvall, +2.32.

H18, 9 410 meter: 1) Isac von Krusenstierna, Kåre, 55.34, 2) Simon Imark, Tullinge, +0.35, 3) Henning Sjökvist, Stora Tuna, +2.37, 4) Jesper Svensk, Stora Tuna, +2.52, 5) Andreas Uller, Kil, +3.20.

 

 

RELATERADE NYHETER

Hanna Lundberg var snabbast på landslagstest i sprint på fredagskvällen.
Hanna Lundberg och Tove Alexandersson i sekundfight
Gustav Bergman flyger mot seger på landslagstest i sprint på Söder i Stockholm.
Gustav Bergman övertygade på sprinttest i Stockholm
240419 TSK Tildaandersson3
Tullinge SK är flest på Tiomila
Fler nyheter