Svensk Orientering logotyp
13.10.2016

Senaste nytt inför VC-avslutningen - här är det svenska sprintstafettlaget

Orientering
På fredag inleds den säsongsavslutande världscupomgången i Aarau, Schweiz. Tove Alexandersson kan säkra totalsegern för tredje året i rad, Gustav Bergman siktar på att behålla tredjeplatsen och sprintstafettlaget blickar bara uppåt.

Världscupavslutningen i Schweiz bjuder på tre tävlingar. Under fredagen avslutas sprintstafettcupen och därefter avgörs den individuella världscupen med en långdistans på lördag och en sprint på söndag.

I sprinstafettcupen ligger Sverige fyra, men om allt går blågul väg kan det faktiskt sluta med seger. Då måste Sverige vinna samtidigt som varken Schweiz eller Danmark kommer tvåa.

Sverige kommer till start med följande lag: Lina Strand - Emil Svensk - Jonas Leandersson - Helena Jansson.

På VM i augusti var det Gustav Bergman som sprang andrasträckan, men Ravinenstjärnan ska nu lägga allt krut på att försvara den tredjeplats han har i den individuella världscupen.

HÄR en intervju med förbundskapten Håkan Carlsson, inför sprintstafetten.

Under lördagen väntar alltså en långdistans och på söndagen avslutas det internationella tävlingsåret med en sprint i centrala Aarau.

Tidigare i veckan har media rapporterat om skadebekymmer för den svenska storstjärnan Tove Alexandersson, som inte kom till start på 25manna den gångna helgen. Men enligt Håkan Carlsson talar det mesta för att Alexandersson kommer till start.

- Tove stukade foten i Estland för två veckor sedan. Att hon stod över 25manna var en säkerhetsåtgärd. Jag tror inte att det ska vara några problem för henne att springa i helgen, säger Carlsson, som också påpekar att marginalen till tvåan Judith Wyder är god.

I den svenska truppen har det skett en sen ändring: Emma Johansson är förkyld och stannar hemma, Elin Månsson springer därför både lång och sprint.

Den svenska truppen hittar ni HÄR.

HÄR hittar ni ställningen i världscupen.

IOF livestreamar hela helgen. Fredagens sprintstafett startar 16.00 och Per Forsberg kommenterar. Mer info här: http://www.o-worldcup.ch/en/infos-2016/video-stream-gps

RELATERADE NYHETER

Hanna Lundberg var snabbast på landslagstest i sprint på fredagskvällen.
Hanna Lundberg och Tove Alexandersson i sekundfight
Gustav Bergman flyger mot seger på landslagstest i sprint på Söder i Stockholm.
Gustav Bergman övertygade på sprinttest i Stockholm
240419 TSK Tildaandersson3
Tullinge SK är flest på Tiomila
Fler nyheter