Svensk Orientering logotyp
02.06.2018

Sprintkvalet avverkat i tryckande värme – nu ska mästarna koras

Orientering
Så var SM-sprint-kvalet avgjort och alla de tunga favoriterna är vidare. I eftermiddag är det dags för finaler i ett stekhett Jönköping. Du följer det hela på tv.orientering.se från 14.00.

Jonas Leandersson, Martin Regborn, Karolin Ohlsson, Helena Bergman - där har ni kvalets heatsegrare i seniorklasserna. Efteråt var de flesta väldigt snabba från arenan, allt för att söka svalkande skugga och för att ladda inför finalerna.

- Det är svårt att veta hur mycket man ska ta ut sig i kvalet, speciellt nu när det är så varmt. Det gäller att vara lite försiktig. Men jag är på det hela taget nöjd med mitt lopp. Formen känns god, sa Martin Regborn.

- Det kändes lite segt, det är tufft med värmen, men jag gjorde ett bra tekniskt lopp. Nu hoppas jag på en mer teknisk bana i finalen, det brukar det ju ofta bli, sa Sara Hagström, som blev tvåa i sitt heat, slagen enbart av Karolin Ohlsson.

Här är topp-tre i seniorklasserna:

H21, kval A
1) Jonas Leandersson, Södertälje-Nykvarn OF, 14.12, 2) Anton Sjökvist, Stora Tuna OK, +0.46, 3) Gustav Bergman, OK Ravinen, +0.51.
H21, kval B
1) Martin Regborn, Hagaby GoIF Örebro, 14.24, 2) Max Peter Bejmer, IFK Göteborg Orientering, +0.18, 3) Ruslan Glebov, OK Ravinen, +0.41.
D21, kval A
1) Karolin Ohlsson, Järla Orientering, 14.14, 2) Sara Hagström, IFK Göteborg Orientering, +0.38, 3) Tove Alexandersson, Stora Tuna OK, +0.49.
D21, kval B
1) Helena Bergman, OK Ravinen, 14.33, 2) Anastasia Dzianisava, Sävedalens AIK, +0.08, 3) Emma Bjessmo, IFK Lidingö SOK, +0.20.

HÄR hittar du övriga resultat, inklusive kvalresultaten för juniorklasserna.

I HD18 ströks den sista kontrollen. Så här lyder jurybeslutet:

"Juryn har beslutat att stryka sista kontrollen i kvaltävlingen för klasserna HD18 (A & B) pga '4.20.3 Ringa störning av tävlingen.' En majoritet av löparna i HD18 har ej uppmärksammat ett otillåtet hinder (bäck) på väg till sista kontrollen. En otydlighet i terrängen är främsta orskaken till detta. Resultatet vid näst sista kontrollen är lika som vid mål, förutom för en (1) löpare. Juryn beslutar att denne löpare även tilåts deltaga i A-finalen."

14.30 är det dags för finaler - och du som inte är på plats kan alltså följa vår webb-tv-sändning från 14.00 - läs mer här.

RELATERADE NYHETER

Hanna Lundberg var snabbast på landslagstest i sprint på fredagskvällen.
Hanna Lundberg och Tove Alexandersson i sekundfight
Gustav Bergman flyger mot seger på landslagstest i sprint på Söder i Stockholm.
Gustav Bergman övertygade på sprinttest i Stockholm
240419 TSK Tildaandersson3
Tullinge SK är flest på Tiomila
Fler nyheter