Svensk Orientering logotyp
08.10.2014

Svensk Orientering tecknar sponsoravtal med Skigo: "Väldigt positivt"

Skidorientering
Svenska Orienteringsförbundet kan presentera en ny sponsor i form av Skigo. Främst kommer Skigo att samarbeta med skidorienteringslandslaget, men samtliga förbundsmedlemmar kommer att kunna utnyttja förmånliga erbjudanden vid utvalda köptillfällen.

Skigo är ett vintersportföretag som ägs och drivs av forne landslagsåkaren Christer Majbäck. Företaget, som har sin produktion och produktutveckling i Kiruna, är en ledande leverantör av allt inom längdskidsortimentet; vallor, vallatillbehör, stavar, rullskidor med mera.

Kända längdskidåkare som i dag sponsras av Skigo är Daniel Richardsson, Teodor Peterson, Lars Nelson, Calle Halfvarsson och Jennie Öberg. 

Nu har även Svenska Orienteringsförbundet slutit ett avtal med Skigo. 

- Vi är mycket glada att Skigo och Christer Majbäck vill fördjupa samarbetet. Avtalet kommer att betyda en förstärkning för landslaget och bidra till en kvalitetsökning på flera områden, säger skidorienterarnas förbundskapten Claes Turesson, och fortsätter:

- Våra vallare kommer nu också att få en bättre kontakt med en marknadsledande aktör, något jag är säker på kommer att vara väldigt positivt när det bränner till på vinterns mästerskap. Extra roligt att det finns olika delar i avtalet så att hela orienteringsrörelsen kan ta del av vårt arbete.

Information om erbjudanden som riktar sig till samtliga SOFT-medlemmar kommer längre fram.

RELATERADE NYHETER

Jonatan Ståhl har varit med och tagit fram den första vetenskapliga artikeln om skidorientering.
Första vetenskapliga artikeln om skidorientering publicerad
Linda Lindkvist tar guld i masstarten på SM-Veckan i Boden
Linda Lindkvist tog suveränt SM-guld i masstart
Gustav Nordström
Gustav Nordström spurtade hem segern i SM-masstarten
Fler nyheter