Svensk Orientering logotyp
13.11.2013

Tove kan bli årets kvinnliga idrottare

Orientering
Tove Alexandersson har nominerats i kategorin Årets kvinnliga idrottare inför Svenska idrottsgalan den 13 januari. ”Kul, men det är väldigt tuff konkurrens”, säger Alexandersson.

Svensk orienterings 21-åriga stjärna Tove Alexandersson har chansen att utses till årets kvinnliga idrottare. Det står klart sedan Svenska Idrottsakademins nomineringsjury under onsdagen offentliggjorde kandidaterna i samtliga kategorier.
- Det visste jag inte. Jag fick något sms om att jag var nominerad till något, men jag har inte vetat till vad, säger Alexandersson.
- Kul! Och det är ju jättebra att det blir lite fokus på orientering.
Tove Alexandersson hade ett fantastiskt 2013 med totalt sex VM-medaljer. På skidorienterings-VM i Kazakstan slutade det med det två guld, ett silver och ett brons och utan skidor på fötterna blev det två silver i Finland.
Konkurrensen om titeln Årets kvinnliga idrottare är dock stenhård. Övriga nominerade är Abeba Aregawi (friidrott, VM-guld utomhus på 1500 m, EM-guld inomhus på samma distans), Emma Johansson (cykel, VM-silver på linjeloppet) och Sarah Sjöström (simning, VM-guld på 100 m fjäril och VM-silver på 100 m fritt, lång bana).
- Det är väldigt tuff konkurrens. Och det är ju bara roligt att det är fler som det har gått bra för, säger Alexandersson, som nu kommit igång på allvar med vinterträningen – och precis som tidigare år är det fortsatt full satsning inom både skidorientering och orientering.
- Tävlingarna kommer gå ganska mycket in i varandra, men det gjorde de även ifjol. Jag tycker att det fungerar bra.

RELATERADE NYHETER

Hanna Lundberg var snabbast på landslagstest i sprint på fredagskvällen.
Hanna Lundberg och Tove Alexandersson i sekundfight
Gustav Bergman flyger mot seger på landslagstest i sprint på Söder i Stockholm.
Gustav Bergman övertygade på sprinttest i Stockholm
240419 TSK Tildaandersson3
Tullinge SK är flest på Tiomila
Fler nyheter