Trendbrottet: Fler medlemmar – fler tävlingsaktiva
20.02.2015

Trendbrottet: Fler medlemmar – fler tävlingsaktiva

Orientering
Efter flera år med vikande medlemsantal kan vi nu konstatera att svensk orientering återigen har en kurva som pekar uppåt. Antalet medlemmar ökade under fjolåret med 2 procent. "Oerhört glädjande siffror!" säger förbundschef Susanne Söderholm.

Landslagens framgångar avlöser varandra, och under hösten 2014 kunde vi även skönja en ljusning gällande breddorienteringen – antalet tävlingsstarter och antalet tävlingar ökade.

Nu har medlemsstatistik för 2014 sammanställts och siffrorna bekräftar trendbrottet.

Trendbrott

Under fjolåret ökade antalet medlemmar med cirka 2 procent – och med samma procentsats ökade även antalet tävlingsaktiva medlemmar. 37 040 personer sprang minst en tävling under 2014, enligt siffror i det tävlingsadministrativa systemet Eventor.

- Vi vet att våra föreningar runtom i landet har en bra verksamhet, och kanske är det också så att motionsvågen nu börjar få sitt genomslag så att även nya motionärer hittar ut i skogen, säger förbundschef Susanne Söderholm, som fortsätter:

- Man kan tycka att ökningen är liten, men med tanke på att vi minskat de senaste åren kan vi ändå tala om ett tydligt trendbrott. Tillsammans ska vi få den där kurvan att peka allt brantare uppåt!

RELATERADE NYHETER

Hanna Lundberg var snabbast på landslagstest i sprint på fredagskvällen.
Hanna Lundberg och Tove Alexandersson i sekundfight
Gustav Bergman flyger mot seger på landslagstest i sprint på Söder i Stockholm.
Gustav Bergman övertygade på sprinttest i Stockholm
240419 TSK Tildaandersson3
Tullinge SK är flest på Tiomila
Fler nyheter