Svensk Orientering logotyp
15.11.2014

Turerna kring O-Ringen på Ordförandekonferensen

Orientering
I helgen är det Ordförandekonferens i Södertälje. Under dagen har bland annat O-Ringen AB haft en dragning kring turerna runt O-Ringen i Sälen 2016.

2012 fattades beslut om att O-Ringen 2016 skulle arrangeras i Sälen. När O-Ringen för ett år sedan skulle bolagiseras skulle avtalen med tidigare arrangörer omförhandlas. Omförhandlingarna med Skåne 2014 och Borås 2015 gick smidigt.
Men gällande Sälen 2016 kunde inte funktionärsföreningarna och O-Ringen AB komma överens om ett nytt avtal:
- Det vi vände oss mot var att det fanns ett tak på tre miljoner kronor till SOFT och bolaget samtidigt som Sälenklubbarna skulle tjäna nio miljoner kronor. Det kändes inte fair, säger O-Ringen AB:s Stefan Blomgren som höll en dragning kring turerna mot ett nytt avtal.
Det avtal med Sälen som arrangör av O-Ringen 2016 som signerades 7 oktober innehöll en fördelning som (vid 90 000 starter under veckan) ger 7,2 miljoner kronor till funktionärsföreningarna och 5,2 miljoner kronor till SOFT och O-Ringen-bolaget.
Därefter följde en diskussion, där bland annat Tomas Kleist, ordförande i Östergötlands orienteringsförbund berättade om sin syn på turerna kring frågan om Östergötland och Valdemarsvik skulle ta över arrangemanget om det inte blivit något avtal med Sälen.

Ordförandekonferensen inleddes med ett extra Förbundsmöte. Enda punkten på dagordningen var val av ny valberedning.
Där blev Lennart Brattgård, Stockholm ordförande. Övriga tre medlemmar i valberedningen blev Ann Larsson, Medelpad; Sara Forsberg, Östergötland och Mats Widesjö, Skåne.

RELATERADE NYHETER

Hanna Lundberg var snabbast på landslagstest i sprint på fredagskvällen.
Hanna Lundberg och Tove Alexandersson i sekundfight
Gustav Bergman flyger mot seger på landslagstest i sprint på Söder i Stockholm.
Gustav Bergman övertygade på sprinttest i Stockholm
240419 TSK Tildaandersson3
Tullinge SK är flest på Tiomila
Fler nyheter