Svensk Orientering logotyp
28.06.2015

Två blågula medaljer på sprinten - "Väldigt spännande för framtiden"

Orientering
Ungdoms-EM i Rumänien avslutades med ytterligare två svenska medaljer. Tove Rönnbäck och Isac von Krusenstierna ordnade varsitt brons på sprinten i Gheorgheni. ”Jag är jätteglad. Skönt att få göra ett bra individuellt lopp”, säger Rönnbäck.

Efter tiondeplatsen i fredagens långdistans var Tove Rönnbäck besviken. På lördagen var hon snabbast av alla på sin andrasträcka i stafetten, men medaljen dröjde till den avslutande sprinten.

- Jätteskönt att få avsluta mästerskapet så här! Jag var väldigt nervös inför tävlingarna, kände mig spänd på lången men sedan har det gått riktigt bra, både på lördagen och söndagen. Skönt att få med sig en medalj också, säger Rönnbäck, Visborgs OK, som tyckte att det var en relativt enkel sprint.

- Det var mycket staket och häckar och mycket start och stopp, men det var ändå relativt enkelt. Jag gjorde något sämre vägval, men är på det hela väldigt nöjd med min insats.

Även på herrsidan blev det ett svenskt brons. Isac von Krusenstierna, som under lördagen sprang den avslutande sträckan när stafettlaget grejade guld, var dock inte riktigt lika nöjd som Rönnbäck med sin prestation.

- När jag gick i mål var jag missnöjd. Jag kände att jag hade mer att ge, säger Kårelöparen, som vid ett tillfälle ramlade och direkt efter fallet stod för ett dåligt vägval.

- Jag gjorde några misstag, men så här i efterhand får jag väl vara nöjd. Det är ändå en bra placering.

När förbundskapten Susanne Wiklund Björk summerar mästerskapet är hon mer än nöjd. De sportsliga framgångarna (fem medaljer) är en sak, men Wiklund Björk gläds mest åt hur individerna och gruppen har agerat i stort:

- Hela truppen har varit otroligt cool! De är lugna, tar sig verkligen an utmaningarna på ett klokt sätt och levererar hela tiden. Det är fantastiskt fina människor som alla har det gemensamt att de gillar utmaningar. Det ser väldigt spännande ut för framtiden.

Resultat, European Youth Orienteering Championship, sprint

D18
1) Valerie Aebischer, Schweiz 10.07, 2) Noora Koskinen, Finland +0.02, 3) Tove Rönnbäck, Sverige +0.10. Övr sv placeringar: 7) Hanna Hugosson +0.45, 18) Hanna Hänström +1.13, 20) Amanda Berggren +1.14.

H18
1) Olli Ojanaho, Finland 11.49, 2) Florian Attinger, Schweiz +0.08, 3) Isac von Krusenstierna, Sverige +0.14. Övr sv placeringar: 8) Anton Forsberg +0.35, 19) Jesper Svensk +0.50, 25) Jonas Gustafsson +1.01

RELATERADE NYHETER

Hanna Lundberg var snabbast på landslagstest i sprint på fredagskvällen.
Hanna Lundberg och Tove Alexandersson i sekundfight
Gustav Bergman flyger mot seger på landslagstest i sprint på Söder i Stockholm.
Gustav Bergman övertygade på sprinttest i Stockholm
240419 TSK Tildaandersson3
Tullinge SK är flest på Tiomila
Fler nyheter