Svensk Orientering logotyp
02.03.2016

Yngvesson lyrisk bronsmedaljör: "Kan inte fatta att det är sant"

Skidorientering
Klara Yngvesson tog JVM-brons i medeldistans och efteråt sken hon ikapp med solen: "Jag kan inte fatta att det är sant. Det går inte att beskriva känslan!"

Före JVM i Österrike hade Klara Yngvesson en niondeplats på långdistans som främsta internationella merit.

Nu har hon en JVM-medalj - och en känsla som inte går att beskriva.

- Det känns otroligt. Det är jättekul! Jag trodde inte att det skulle gå så här bra.

Varför inte?

- Jag gjorde en liten miss. Vi var ett helt gäng som åkte lite fel, men sedan när vi kom ut på bredspåren igen och skulle vända tillbaka mot arenan såg jag inte så många framför mig. Jag såg tre, fyra stycken framför mig. Jag visste inte riktigt ... jag körde bara på. Men det var så otroligt jobbigt, det var bara uppför, man fick kötta sig fram. Jag trodde flera gånger att jag skulle spy.

Men det gjorde du aldrig?

- Nej, och när jag kom närmare arenan hörde jag att jag var fyra. Då trodde jag inte att det var sant! Jag gjorde allt för att komma ikapp de som var framför, det gick inte, men sedan blev en av tjejerna diskad. Jag är så himla nöjd med min prestation!

Stort grattis!

- Tack!

JVM, medeldistans
Damer
1) Tuuli Suutari, Finland 29.01, 2) Liubov Balandina, Ryssland +0.35, 3) Klara Yngvesson, Sverige +0.41. Övriga svenskor: 14) Sofia Westin +1.48, 18) Ida Nordlund +2.30, 23) Isabel Salén +5.02, 28) Elin Lundgren +10.24.
Herrar
1) Sergey Gorlanov, Ryssland 30.15, 2) 2) Vladislav Kiselev, Ryssland +1.35, 3) Aleksandr Pavlenko, Ryssland +2.31. Svenska placeringar: 6) Henning Sjökvist +4.03, 7) Robin Salén +4.43, 17) Rasmus Wickbom + 5.58, 19) Filip Jacobsson +6.11, 29) Kalle Henriksson +7.54.

RELATERADE NYHETER

Jonatan Ståhl har varit med och tagit fram den första vetenskapliga artikeln om skidorientering.
Första vetenskapliga artikeln om skidorientering publicerad
Linda Lindkvist tar guld i masstarten på SM-Veckan i Boden
Linda Lindkvist tog suveränt SM-guld i masstart
Gustav Nordström
Gustav Nordström spurtade hem segern i SM-masstarten
Fler nyheter