Kul att du testar nya orientering.se! Hittar du något som ser konstigt ut, rapportera det här!
Svensk Orientering logotyp
17.08.2021

25manna ställs in ännu en gång

Orientering
Även i år tvingas 25manna ställa in. Anledningen är att nödvändiga tillstånd inte kommer att kunna beviljas på grund av pandemin.
Arrangörsklubbarna Täby OK, Attunda OK och Sundbybergs IK har tillsammans med 25mannaföreningen under det senaste året arbetat intensivt för att kunna genomföra ett normalt 25manna 2021. Men pandemin sätter ytterligare en gång stopp för landets största stafett, som vanligtvis lockar uppåt 10 000 deltagare. 
 
- Vi har tyvärr tvingats konstatera att vi inte kan få nödvändiga tillstånd från berörda myndigheter. De lättnader i restriktioner och de allmänna råd som krävs för att genomföra 25manna 2021 ser inte ut att bli verklighet under den närmaste tiden, säger Claes Andersson, ordförande i 25mannaföreningen. 
 
Täby OK kommer i stället arrangera en egen medeldistans med ett fullständigt klassutbud, antingen den 9 eller 10 oktober. Svenska orienteringsförbundet, Stockholms orienteringsförbund och Täby OK för dialog om tävlingen kommer ingå i Swedish League och/eller en World Ranking Event-tävling.  
 
Mer information om vad som kommer att gälla för helgen 9-10 oktober kommer inom kort att kommuniceras i SOFT:s och StOF:s kanaler samt på Eventor.  
 
25mannaföreningen hälsar alla orienterare välkomna till 25mannahelgen 2022 i Visättra med OK Södertörn och Snättringe SK som arrangörer. Visättra skulle ha varit platsen för 2020 års 25manna, som också fick ställas in på grund av pandemin.  
 
Återbetalning av anmälningsavgifter till de klubbar som redan betalt in kommer att ske enligt tidigare kommunicerad information.  
 
För mer information kontakta: 
 
Claes Andersson, ordförande 25mannaföreningen, 0733-983277 
My Rönnols, tävlingsledare 25manna 2021, 0708-207567 
 
För frågor till tävlingsledningen kontakta info@25manna.se 
 
Tävlingsledningen för 25manna 2021 
My Rönnols, Täby OK 
Thomas Widehag, Sundbybergs IK 
Erik Daniels, Attunda OK 

RELATERADE NYHETER

Omstarten 25manna 2022
Video: Guide till förslaget om ny distriktsindelning
Gustav Bergman, Noel Braun och Nils van der Poel med glada miner utanför stuga.
van der Poel inspirerar Orienteringslandslaget
Gruppbild med Hanna Lundberg, Karolin Ohlsson och Johanna Ridefelt.
Garmin förlänger samarbetet som förbundspartner
Fler nyheter