Kul att du testar nya orientering.se! Hittar du något som ser konstigt ut, rapportera det här!
Äntligen svenskt guld på PreO-VM
23.07.2022

Äntligen svenskt guld på PreO-VM

Orientering
Sverige har haft det lite tungt på PreO-VM i Polen men på sista VM-dagen slog Michael Johansson till med guld i P-klassen efter en toppeninsats.

Vänersborgs SK:s Michael Johansson uppgraderade sitt EM-silver från i maj i Finland till ett VM-guld i Polen. Detta efter några motiga dagar där inte kontrollsvaren föll på rätt plats för de flesta i det svenska laget, men så idag klämde Michael Johansson till.

Micke ledde redan efter första dagen av två och startade allra sist den andra dagen. Men han hade nerverna under kontroll och behöll ledarplatsen. Ola Jansson gjorde en mycket bra upphämtning den sista dagen och slutade på en fjärde plats efter en mindre lyckad första dag. Bra kämpat av Sveriges enda två deltagare i P-klassen.

I den öppna klassen låg Marit Wiksell på en andra plats, en poäng efter ledande Antti Rusanen efter första dagen. Såväl Jens Andersson som William Rex låg med i toppstriden, ytterligare en poäng efter.

Andra dagen så gick det bäst för William som prickade in alla 30 kontroller rätt och blev sexa på etappen och även sexa i totalprotokollet. Världsmästare i öppna klassen blev Jan Furucz från Slovakien före Antti Rusanen Finland. 

Resultat P-klassen

Resultat Öppna klassen


Prisutdelning med Michael Johansson som vinnare och Ola Jansson som fyra.

Bildtext toppbild. Michael Johansson slog till med guld på PreO-VM i Polen.

RELATERADE NYHETER

Omstarten 25manna 2022
Video: Guide till förslaget om ny distriktsindelning
Gustav Bergman, Noel Braun och Nils van der Poel med glada miner utanför stuga.
van der Poel inspirerar Orienteringslandslaget
Gruppbild med Hanna Lundberg, Karolin Ohlsson och Johanna Ridefelt.
Garmin förlänger samarbetet som förbundspartner
Fler nyheter