Äntligen svenskt guld på PreO-VM
23.07.2022

Äntligen svenskt guld på PreO-VM

Orientering
Sverige har haft det lite tungt på PreO-VM i Polen men på sista VM-dagen slog Michael Johansson till med guld i P-klassen efter en toppeninsats.

Vänersborgs SK:s Michael Johansson uppgraderade sitt EM-silver från i maj i Finland till ett VM-guld i Polen. Detta efter några motiga dagar där inte kontrollsvaren föll på rätt plats för de flesta i det svenska laget, men så idag klämde Michael Johansson till.

Micke ledde redan efter första dagen av två och startade allra sist den andra dagen. Men han hade nerverna under kontroll och behöll ledarplatsen. Ola Jansson gjorde en mycket bra upphämtning den sista dagen och slutade på en fjärde plats efter en mindre lyckad första dag. Bra kämpat av Sveriges enda två deltagare i P-klassen.

I den öppna klassen låg Marit Wiksell på en andra plats, en poäng efter ledande Antti Rusanen efter första dagen. Såväl Jens Andersson som William Rex låg med i toppstriden, ytterligare en poäng efter.

Andra dagen så gick det bäst för William som prickade in alla 30 kontroller rätt och blev sexa på etappen och även sexa i totalprotokollet. Världsmästare i öppna klassen blev Jan Furucz från Slovakien före Antti Rusanen Finland. 

Resultat P-klassen

Resultat Öppna klassen


Prisutdelning med Michael Johansson som vinnare och Ola Jansson som fyra.

Bildtext toppbild. Michael Johansson slog till med guld på PreO-VM i Polen.

RELATERADE NYHETER

Tiomila 2023
Tiomila återvänder till Finspång år 2025
Isac von Krusenstierna och Axel Granqvist drar iväg under sprintkval i Huskvarna.
Landslagets förberedelser är i gång
8Ea671f6 Ce8c 4809 9341 282Fae045713
Dubbla nomineringar i Idrottsgalan för orienteringen
Fler nyheter