Kul att du testar nya orientering.se! Hittar du något som ser konstigt ut, rapportera det här!
Svensk Orientering logotyp
14.06.2021

Bylars nia på VM-medeln - "Lite surt"

Mountainbikeorientering
Linn Bylars var på väg mot ett topplopp på medeldistansen, men ett större misstag blev kostsamt. "Det känns surt att lägga så mycket tid på en kontroll. I övrigt var det ett riktigt bra lopp från min sida", säger Bylars efter dagens niondeplats.

I dag var det dags för den tredje tävlingen på lika många dagar vid VM i mountainbikeorientering. Medeldistans stod på programmet.
Linn Bylars inledde starkt, och hade näst bästa tid av alla efter en kvarts åkning. Men på den sjunde kontrollen kom ett misstag:
- Jag stämplade fel på sprinten i går, och tänkte att nu ska jag verkligen se till att vara säker på att göra rätt. Jag såg kontrollen tidigt, men tyckte att den satt alldeles för nära vägen så jag tänkte att "den där kan inte vara min". Men tyvärr var så fallet, säger Bylars som var över två minuter långsammare än sträckvinnaren på den kontrollen.
- Det känns väldigt surt att lägga bort så mycket tid där, speciellt med tanke på att det i övrigt var ett så bra lopp. Placeringsmässigt, att bli nia, är ju bra men det är klart att man vill ju mer.

Anna Tiderman tog ju brons på sprinten, vad betyder det för er som lag?
- Det är ju så häftigt, det var gåshud efter att det stod klart att Anna tog medaljen i går. Det är så kul för oss som lag, och jag ser verkligen fram emot stafetten på torsdag, säger Bylars.
I morgon är det vilodag på VM i mountainbikeorientering. På onsdag fortsätter tävlandet med långdistans innan mästerskapet avslutas med stafett.
- Det är välbehövligt med en tävlingsfri dag nu efter tre tuffa dagar. Under morgondagen ska vi åka på model-event inför de avslutande dagarnas tävlande, säger Bylars.
Gårdagens silvermedaljör Anna Tiderman blev 14:e drygt halvminuten bakom Bylars. Ella Palm och Karin Gustafsson blev 18:e och 21:a. Segern gick till Svetlana Foliforova, som tävlar under IOF-flagg.
I herrtävlingen blev det hemmaseger genom Samuel Pokala. Marcus Jansson gjorde ett nytt stabilt lopp och blev trettonde. Övriga svenska herrar (Rasmus Nordgren, Sebastian Svärd, Gustav Johnsson och Patrik Svedberg) hamnade alla mellan placeringarna 32-39.
På onsdag fortsätter alltså VM med långdistans.

Damer: 1) Svetlana Foliforova, Neutral, 52.32, 2) Martina Tichovska, Tjeckien, 53.00, 3) Marika Hara, Finland, 53.14.
Svenska placeringar: 9) Linn Bylars, 55.36, 14) Anna Tiderman, 56.13, 18) Ella Palm, 57.59, 21) Karin Gustafsson, 58.29.
Herrar: 1) Samuel Pokala, Finland, 48.22, 2) Simon Braendli, Schweiz, 49.09, 3) Krystof Bogar, Tjeckien, 49.49.
Svenska placeringar: 13) Marcus Jansson, 52.07, 32) Rasmus Nordgren, 55.42, 34) Sebastian Svärd, 56.10, 38) Gustav Johnsson, 57.12, 39) Patrik Svedberg, 57.21.

RELATERADE NYHETER

Andrei Lamov, tränare på den nystartade NIU i MTBO i Falun, är ute och cyklar.
Dags att ansöka till NIU i MTBO
Svensk Orientering logotyp
Ansökan om värdetävlingar för 2023 & 2024
Åtta medaljer på veteran-VM i MTBO
Åtta medaljer på veteran-VM i MTBO
Fler nyheter