Svensk Orientering logotyp
21.04.2021

Caroline Karlsson ny kommunikationsansvarig

Orientering
I början av maj tillträder Caroline Karlsson tjänsten som kommunikationsansvarig på Svenska Orienteringsförbundet. "Ett drömjobb! Dels då jag brinner för orienteringen, dels då jag ser jag en enorm potential för framtiden", säger Karlsson.

Caroline Karlsson har en bakgrund som journalist, med Göteborgs-Posten som huvudsaklig arbetsgivare, men de senaste fyra-fem åren har hon arbetat med press- och kommunikationsansvar i olika roller. Närmast kommer hon från en tjänst som press- och kommunikationschef hos kommunstyrelsens ordförande i Göteborg.

- Jag är väldigt glad att vi nu kan presentera Caroline Karlsson som ny kollega på den här centrala tjänsten. Caroline ersätter Mathias Karlsson som lämnar oss för motsvarande roll på Friidrottsförbundet. Caroline har en gedigen bakgrund som journalist, kan både foto och film och är vass när det gäller sociala medier. De senaste åren har hon arbetat strategiskt med kommunikation, med allt från kommunikationsplaner och stöttning inför intervjuer till såväl intern- som kriskommunikation, säger förbundschef Susanne Söderholm.

- Det är en imponerande utveckling som orienteringen har haft de senaste åren. Jag ser verkligen fram emot att vara en del av det team som ytterligare riktar strålkastarljuset mot världens bästa idrott, säger Caroline, som både bor och orienterar i Göteborg.

- För åtta år sedan fick vi en lapp i brevlådan som välkomnade barn och ungdomar till orienteringsträning med Tolered-Utby. Numera är vi en orienterarfamilj som ägnar vardagskvällar åt träning, helger år tävling, när det inte är pandemi förstås, och som förlägger semestern till O-Ringen och Gotlands 3-dagars.

RELATERADE NYHETER

Tiomila 2023
Tiomila återvänder till Finspång år 2025
Isac von Krusenstierna och Axel Granqvist drar iväg under sprintkval i Huskvarna.
Landslagets förberedelser är i gång
8Ea671f6 Ce8c 4809 9341 282Fae045713
Dubbla nomineringar i Idrottsgalan för orienteringen
Fler nyheter