Svensk Orientering logotyp
18.01.2022

Han blir ny vd för O-Ringen

Orientering
Från hockey via Svenskt Sportforum till orienteringen. Claes Forsberg blir ny vd för O-Ringen.
Claes Forsberg kommer närmast från Svenskt Sportforum, där han har haft tjänsten som vd/Projektledare de senaste 12 åren. Han har också en bakgrund inom hockeyn då han tidigare var vd för Djurgården hockey. 
 
- Vi är otroligt glada över denna rekrytering. Claes har bred kompetens inom evenemang och marknad som kommer bidra starkt till den positiva utveckling som O-Ringen och orienteringen står inför. Han är en ledare som delar våra värderingar och som har erfarenhet av att leda både professionellt och ideellt. Detta har varit en viktig utgångspunkt i vårt val av framtida vd. Att han dessutom kombinerar ödmjukhet och affärsmässighet gör att han är precis den personen vi söker, säger O-Ringen ordförande Linda Take.
Claes Forsberg tillträder tjänsten som vd för världens största orienteringsäventyr i början av maj.
 
- Jag ser med stor glädje och nyfikenhet men också med väldig respekt fram emot att få jobba med O-Ringen. Att tillsammans med professionella kollegor få ansvara för att genomföra och utveckla ett av Sveriges största idrottsevenemang, det är faktiskt en möjlighet som man bara inte kan tacka nej till när den dyker upp, säger Claes.

RELATERADE NYHETER

. Tove Alexandersson spurtar mot sitt 20:e VM-guld i orientering.
20:e VM-guldet för Tove Alexandersson
Martin Regborn spurtar mot VM-guld på sprinten i Edinburgh.
VM-guld till Martin Regborn – svensk succéinsats
Tove Alexandersson på väg mot klar seger i kvalet på VM-sprinten.
Alla svenskar vidare från VM-sprintens kval
Fler nyheter