Kul att du testar nya orientering.se! Hittar du något som ser konstigt ut, rapportera det här!
Svensk Orientering logotyp
27.01.2022

Hård kamp om guldet - Sverige slutade två

Skidorientering
De var med i guldkampen in på slutsträckan, men det slutade med stafettsilver för Evelina Wickbom, Linda Lindkvist och Lisa Larsen.
Evelina Wickbom såg till att ge Sverige en bra start på stafetten.
 
- Jag gjorde mitt bästa lopp på hela veckan. Formen kändes bra, jag kunde trycka på och orienterade rätt. Sen är det alltid svårt att veta hur gafflingarna är, men jag känner att jag genomförde loppet precis på det sätt som jag ville, säger Wickbom som var fyra in efter startsträckan.
 
Linda Lindkvist förde genom en bra sträcka upp Sverige på andra plats, och på slutsträckan var Lisa Larsen med och fajtades om guldet med två ryska lag (bara ett lag per nation räknas dock i sammandraget). Men det slutade med två ryska lag först i mål. Men differensen mellan Sverige och bronsvinnande Norge var hela fyra minuter:
 
- Vi har gjort en bra insats som lag och det känns givetvis bra med medalj, men samtidigt är det lite surt. Vi hade ju siktat mot guld, säger Evelina Wickbom.
 
Hur sammanfattar du ditt EM?
 
-Alltså jag är ju med i toppen och fajtas men jag behöver den där extra formtoppen för att komma på pallen. Den hoppas jag kunna hitta fram till VM i Finland i mars, säger Wickbom.
 
EM i Bulgarien är nu slut. För svensk del blev det fem medaljer (individuella medaljer för Linus Rapp och Lisa Larsen; mixstafettmedalj för samma duo, plus då dagens stafettmedaljer).
 
- Vi har gjort ett bra mästerskap, men vi saknar den där riktiga pricken i form av ett guld. Men det känns som att vi ligger bra till fram emot VM, säger förbundskaptenen Martin Hammarberg.
 
Damer: 1) Ryssland (Olesia Riazanova, Marina Viatkina, Mariya Kechkina), 80.25, 2) Sverige (Evelina Wickbom, Linda Lindkvist, Lisa Larsen), +1.45, 3) Norge (Ane Sofie Krogh, Evine Westli Andersen, Anna Ulvensöen), +5.41.
 
Bara ett lag per nation räknas i medaljfördelningen. Rysslands andradlag var tvåa i mål (+0.02). Det svenska andralaget med Klara Yngvesson, Frida Sandberg, Elin Schagerström åkte i mål som sjua (+8.49).

RELATERADE NYHETER

Evelina Wickbom spurtar på upploppet under EM i Lettland.
Sverige med tre vassa lag till EM-sprintstafetten
Guldtrion Evelina Wickbom, Elin Schagerström och Lisa Larsen med stora leenden framför den svenska flaggan.
Svenskt EM-guld – efter magsjukan
Ella Turesson tittar på sin karta efter målgång på JVM i Lettland.
JVM-silver till Ella Turesson
Fler nyheter