Höije med bäst precision på natten
17.10.2022

Höije med bäst precision på natten

Orientering
Anders Höije, Göteborg-Majorna OK vann fredagens natt-SM i PreO som avgjordes i Kållered. Söndagens SM-stafett togs hem av Rehns BK med trio Lennart Wahlgren, Daniel Johansson och Marit Wiksell.

När IK Uven i fredags arrangerade natt-SM i PreO så blev det en klar seger för Göteborg-Majornas Anders Höije. PreO i mörker är inget lätt historia men Höije prickade rätt på 22 av 24 kontroller och säkrade därmed SM-guldet.

Där bakom blev det en mycket tät kamp där det till slut visade sig att Erik Lundkvist, HJS Vansbro OK och Magnus Sterner, Strängnäs-Malmby OL fick dela på silvret. Båda slutade på 20 poäng och hade samma tid på tidskontrollen, 12 sekunder. Ytterligare tre tävlande fick 20 poäng men var några få sekunder långsammare och placerade sig som fyra till sexa: Robert Jakobsson, Tidaholms SOK Sisu, Stig Gerdtman, Vingåkers OK och Jens Andersson, Kristinehamns OK.

På söndagen var det dags för SM-stafett som arrangerades av OK Orinto i Rävlanda. Det slutade med hälsingeseger när Rehns BK vann med Lennart Wahlgren, Daniel Johansson och Marit Wiksell i laget. Tvåa i mål med samma poäng men med 27 sekunder längre på tidskontrollen var ett norsk kombinationslag. SM-silvret gick till IFK Göteborg med Jakob Eng, Erik Stålnacke och Vetle Ruud Bråten. Fyra i resultatlistan var ett svensk kombinationslag så SM-bronset gick till femte lag, Tidaholms SOK Sisu med Johannes Jakobsson, Clara Jacobsson och Robert Jakobsson.


Medaljlagen i stafetten. Fr.v. IFK Göteborg, Rehns BK och Tidaholms SOK Sisu.

Resultat PreO SM natt  

Resultat Pre SM stafett

Bildtext: Anders Höije vann natt-SM i PreO och han flankeras av Erik Lundkvist, till vänster i bild och Magnus Sterner som delade på silver.

Vill du få en inblick hur PreO fungerar så kolla gärna på filmen nedan:

RELATERADE NYHETER

Hanna Lundberg under torsdagens Model Event inför fredagens individuella sprint.
De svenska VM-löparna är redo
Landslaget VM Edinburgh Foto Teromarjamäki Svenskorientering 24
Se pressträffen med landslaget inför VM
240710 Vmreserver Isacvonkrusenstierna Josefintjernlund Johantrygg
Reservduon med olika känsla inför VM i Skottland
Fler nyheter