Kul att du testar nya orientering.se! Hittar du något som ser konstigt ut, rapportera det här!
Svensk Orientering logotyp
21.06.2022

Samarbetet med Maurten fortsätter

Orientering
Ett nytt tvåårsavtal har skrivits mellan Maurten och Svenska Orienteringsförbundet.

Caroline Young jobbar som Marketing Lead för distributionsbolaget RLVNT Distribution AB i Göteborg och sköter mycket av kontakten för Maurten gentemot idrotten.

- Det ska bli fantastiskt roligt att fördjupa samarbetet med Svenska Orienteringsförbundet. Orienterarna är imponerande uthållighetsidrottare och vi ser fram emot att ge dem de allra bästa förutsättningarna i träning och tävling genom Maurtens produkter inom sportdryck, gels och energibars, säger hon

Redan 2015 upptäckte man på Maurten hur man kunde tillverka energi till sportutövare med betydligt högre mängd kolhydrater i sina gels, jämfört med konkurrenterna. Helt baserat på naturliga ämnen blev Maurten väldigt fort populär, och bara något år senare började flera av världens bästa atleter använda energitillverkarens produkter, där ibland världens bästa orienterare från Sverige.

Genom att använda hydrogelteknologi kan Maurten maximera mängden kolhydrater och samtidigt utesluta onödiga ingredienser som inte bidrar till ökad prestation och som samtidigt kan öka risken för magproblem. Hydrogelteknologin fortsätter att förändra dagens sportnutrition och har möjliggjort för Maurtens sortiment av naturliga produkter med höga mängder kolhydrater.

Marknads- och försäljningschef Fredrik Tanfara på Svenska Orienteringsförbundet kommenterar avtalet och samarbetet:

- Maurten är en viktig leverantör till de svenska landslagen inom Svensk Orientering och en byggsten i ambitionen att vara Världens bästa landslag rent sportsligt. Jag vet även att våra landslagsaktiva är minst lika glada för vårt fortsatta samarbete framåt. Nu skall vi vara en byggsten för Maurten och RLVNT så att fler får upptäcka deras fantastiska produkter, säger han.

 

RELATERADE NYHETER

Omstarten 25manna 2022
Video: Guide till förslaget om ny distriktsindelning
Gustav Bergman, Noel Braun och Nils van der Poel med glada miner utanför stuga.
van der Poel inspirerar Orienteringslandslaget
Gruppbild med Hanna Lundberg, Karolin Ohlsson och Johanna Ridefelt.
Garmin förlänger samarbetet som förbundspartner
Fler nyheter