Svensk Orientering logotyp
31.03.2022

Skogssport blir Orienteraren – missa inte första numret

Orientering
Uppfräschad layout, delvis nytt innehållsupplägg - och ett nytt namn. I slutet av april kommer nästa nummer av förbundets magasin. Det bjuder som alltid på nyheter, men denna gång mer än vanligt.

Svenska Orienteringsförbundet har gett ut en tidning med nyheter och reportage om orientering i 75 år. 1947 trycktes det första numret av tidningen Skogssport. Sedan dess har mycket hänt och under senare tid har röster höjts för att tidningens namn inte längre fångar vad tidningen handlar om och heller inte beskriver idrotten. Sedan sprintens intåg är också den urbana miljön en given plats för orientering, inte bara skogen. 

Det har funnits flera förslag på ett nytt namn och nu har förbundet landat i ett av dem. Från och med nästa nummer döps tidningen om till Orienteraren, ett namn som tydligt beskriver vad tidningen handlar om och som läsare kan man identifiera sig med att den vänder sig till den som gillar orientering.

- Det är spännande med ett namnbyte med tanke på vår gamla och nya läsekrets, säger Caroline Karlsson, kommunikationschef på Svenska Orienteringsförbundet. 

Men det är inte bara namnet som är nytt. Sedan slutet av förra året har förbundets kommunikationsavdelning arbetat med en större omgörning av tidningen när det gäller layout och innehåll.  

- Vi har tagit hjälp av läsare i olika åldrar som har fått tycka till om tidningen. Utifrån det har vi sedan knådat innehåll och form för att få fram en tidning som känns modern och fräsch både vad gäller layout och innehåll, säger Caroline Karlsson. 

Målsättningen är att fler ska upptäcka tidningen utöver de som är inbitna orienterare.  

- Vi hoppas att innehållet också ska intressera dem som håller på med Hittaut eller har upptäckt orientering via tv-sändningarna och vill veta mer, säger Caroline Karlsson. 

Fullspäckat dubbelnummer

I första numret av Orienteraren har vi fokus på Tiomila, du kommer också få läsa ett längre reportage med landslagslöparen Lina Strand, där hon berättar hur hon påverkades av pandemin och hur den fick henne att tappa både motivation och fysik. Vi analyserar Linda Lindkvists VM-guld-lopp i skidorientering. Vi frågar en fysioterapeut hur man tar hand om stukade fötter, Emma Martner bjuder på recept och skriver om att vara vegetarian och träna hårt. Vi träffar Marie-Louise Rasmusson och Anna Johansson som via Hittaut hittade till vidare till orienteringstävlingar. Schweiziskan Simona Aebersold berättar om sin nya hemstad Göteborg. Dessutom reportage från MTBO-camp i Danmark och från VM-veckan med skidorienterarna. Och mycket mer.

Kampanjerbjudande

Orienteraren kommer i prenumeranternas brevlådor i slutet av april. Vill du vara säker på att få premiärnumret kan du teckna en prenumeration senast 18 april. För dig som redan är prenumerant löper prenumerationen på och du behöver inte göra något själv.

Här tecknar du prenumeration.

RELATERADE NYHETER

240419 TSK Tildaandersson3
Tullinge SK är flest på Tiomila
240413 Smnatt Simonhector Hugomattsson
Simon Hectors väg till första SM-guldet som senior
st tuna vinner
IFK Göteborg och Stora Tuna OK vann den andra deltävlingen i Stafettligan
Fler nyheter