SM-guld i sprint till Lundberg och Glebov
15.05.2022

SM-guld i sprint till Lundberg och Glebov

Orientering
Hanna Lundberg, OK Renen Luleå och ukrainaren Ruslan Glebov för Nackaklubben OK Ravinen vann söndagens SM-sprint i orientering i Göteborg.

Hanna Lundberg krossade motståndet damklassen och vann hela 37 sekunder för Tove Alexandersson, Stora Tuna OK. Bronset tog Alva Sonesson, Falköpings AIK, 1.10 bakom Lundberg.

Junioren Hanna Lundberg gick på knock direkt från start och var omutbar den här dagen. På slutet av banan kunde hon till och med se tidigare startande Tove Alexandersson en bit framför sig.

– När man hör marginalen till Tove så är det ju helt fantastiskt. Det är jättesvårt att analysera ett lopp direkt efter men det flöt på jättebra genom hela banan. Det var inga tveksamheter så jag är supernöjd, berättar Lundberg.

Du fick syn på Tove under banan?
– Ja, exakt. Jag försökte tänka bort det och inte tänka sekunder men jag kände ju att jag närmade mig och då fick man såklart extra krut i benen.

Vad betyder det här resultatet med två veckor kvar till världscupen i Borås?
– Det visar att jag verkligen är på rätt väg och gör saker rätt. Det kan nog bli en rolig världscupvecka, säger Lundberg.

För Tove Alexandersson gick ett inte lika smidigt under loppet.

– Jag tycker det var lurigt. Jag är inte riktigt van vid den här typen av sprint. Jag gjorde bort mig rejält på ett par sträckor, berättar Alexandersson.

Hur ska du tänka fram till världscupen i Borås om två veckor?
– Det blir nog något liknande där. Jag får nog fundera lite vad jag ska ha för taktik och teknik där, funderar Alexandersson.

I herrklassen tog ukrainaren Ruslan Glebov guldet två sekunder före klubbkompisen i OK Ravinen, Gustav Bergman

Trodde du på guld innan?
– Jag hade fjärilar i magen men jag visst att det kunde gå bra. Banan var ganska löpbetonad, mycket bara springa. Så jag tänkte kanske att det inte skulle räcka mot de unga snabba grabbarna, säger Glebov.

Tvåan Gustav Bergman kallade banan för en juniorbana.

– Jag trodde inte jag skulle knipa silver på den här banan när det var så löpbetonat. Så nu är det jätteskönt att veta att jag håller för det. Jag trodde att de som springer ner mot åtta minuter på 3000 meter skulle vara före men tydligen var det bra för oss 30-plussare, säger Bergman.

Bronset gick till Martin Regborn, Hagaby GoIF Örebro åtta sekunder efter vinnaren.

Resultat

D21 Final A, 3 270 m: 1) Hanna Lundberg, OK Renen, 12.25, 2) Tove Alexandersson, Stora Tuna OK, +0.37, 3) Alva Sonesson, Falköpings AIK OK, +1.10, 4) Tilda Östberg, Stora Tuna OK, +1.17, 5) Emma Bjessmo, IFK Lidingö SOK, +1.21, 6) Eef Van Dongen, Västerviks OK, +1.22.

H21 Final A, 3 890 m: 1) Ruslan Glebov, OK Ravinen, 13.05, 2) Gustav Bergman, OK Ravinen, +0.02, 3) Martin Regborn, Hagaby GoIF Örebro, +0.08, 4) August Mollén, OK Denseln, +0.16, 5) Anton Johansson, OK Orion, +0.18, 6) Felix Axelsson, IFK Göteborg Orientering, +0.25.

Komplett resultat finns här.


Gustav Bergman och Rusland Glebov fixade en Ravinendubbel. Foto: Johan Trygg.

Hanna Lundberg i action. Foto: Kristina Lindgren.

Full fart för Ruslan Glebov. Foto: Kristina Lindgren.

Bildtext toppbild: Hanna Lundberg vann i överlägsen stil. Foto: Johan Trygg.

RELATERADE NYHETER

st tuna vinner
IFK Göteborg och Stora Tuna OK vann den andra deltävlingen i Stafettligan
Veronika Kalinina stämplat i mål som segrare i D21
Hector och Kalinina är svenska mästare i nattorientering
IMG 2212
Inför stafettligan #2 – Stigtomtakavlen
Fler nyheter