Sprintguld till Czakó och Pettersson
15.05.2022

Sprintguld till Czakó och Pettersson

Orientering
Boglarka Czakó, Eksjö SOK och Valter Pettersson, OK Tisaren heter de svenska mästarna i sprint i de äldre juniorklasserna.

Det blev dramatiskt i D 20. Hilda Holmqvist Johansson, IK HP, spurtade in på bästa tid men det visade sig att hon hoppat över en kontroll på slutet. Segrare blev istället ungerska Boglarka Czakó en ynka sekund före Jennifer Davidson, Göteborg-Majorna. Falköpings AIK:s Elsa Sonesson tog tredjeplatsen 24 sekunder bakom vinnaren.

– Det blev spännande. Loppet kändes bra men jag bommade lite vid kartvändningen, kanske fem-sex sekunder. Jag visste att jag måste trycka på på slutet och jag lyckades, säger Czakó och fortsätter;

– Det är häftigt att försvara segern. Speciellt efter att jag haft en tuffare period med corona. Verkligen skönt att komma tillbaka så här.

I H 20 tog Valter Pettersson grepp om tävlingen redan från de första kontrollerna. I mål var han 14 sekunder snabbare än tvåan, Axel Elmblad, Bredaryds SOK. Hugo Unosson, OK Orion, knep bronset dryga halvminuten efter Pettersson.

– Det känns väldigt bra. Jag öppnade ganska fort som jag brukar. Jag gjorde någon lite halvdåligt vägval på slutet när jag blev trött men överlag är jag riktigt nöjd. Det är ju min andra sprintseger så det här verkar passa mig bra, säger Pettersson.


Valter Pettersson vann sprint-SM i H 20. Foto: Johan Trygg.

Liveresultat finns här.

Bildtext toppbild: Boglarka Czakó vann sprint-SM för andra gången i rad. I D18 i fjol och i D 20 nu. Foto: Johan Trygg.

RELATERADE NYHETER

Tiomila 2023
Tiomila återvänder till Finspång år 2025
Isac von Krusenstierna och Axel Granqvist drar iväg under sprintkval i Huskvarna.
Landslagets förberedelser är i gång
8Ea671f6 Ce8c 4809 9341 282Fae045713
Dubbla nomineringar i Idrottsgalan för orienteringen
Fler nyheter