Svensk Orientering logotyp
10.08.2018

Stafettguld till Sverige

Precisionsorientering
Även den sista dagen av VM i precisionsorientering bjöd på svensk medalj. I den paralympiska klassen räckte det hela vägen till guld för det blågula gänget.

Under fredagen avslutades VM i precisionsorientering i Daugavpils med stafett. Och precis som under torsdagen var det i den paralympiska klassen som Sverige lyckades klart bäst.

Laget bestående av Inga Gunnarsson, Michael Johansson och Ola Jansson bärgade guldet. Tvåa kom Tjeckien och trea Ryssland.

I den öppna klassen drog Norge det längsta strået. Silver till värdnationen Lettland och brons till Finland. Sveriges lag bestående av Stig Gerdtman, Jens Andersson och Martin Fredholm slutade på 13:e plats.

Totalt under mästerskapet blev det fyra medaljer för Sverige. Utöver dagens stafettguld kammade Ola Jansson hem ytterligare ett guld i preo, där Michael Johansson tog silvret. Dessutom inleddes veckan med ett temposilver för Lennart Wahlgren.

Resultat, VM i precisionsorientering, stafetter
Öppna klassen
1) Norge 285 sek, 2) Lettland 319 s, 3) Finland 334 s ... 13) Sverige 516 s.
Paralympiska klassen
1) Sverige 453 s, 2) Tjeckien 483 s, Ryssland 645 s.

HÄR hittar ni samtliga resultat.

RELATERADE NYHETER

Söndagens tävling vid ett gammalt kalkbrott, där de tävlande fick gå uppe på kanten och spana ner mot höjdformationerna och skärmarna nedanför.
Säsongen i PreO är äntligen igång
Foto från PreO stafett SM 2023
PreO Dag-SM och Tempo-SM i Norge 2024
Preo Stafett SM 15 Okt 2023 Hugo Mattsson 9817
Här är programmet för Svenska cupen i PreO 2024
Fler nyheter