Sveriges lag till världscupstafetterna
30.09.2022

Sveriges lag till världscupstafetterna

Orientering
I morgon lördag drar världscupavslutningen i Schweiz igång med stafetter. Nu är det klart hur Sverige ställer upp sina lag. Du ser tävlingarna direkt på SVT1/SVT Play med sändningsstart 11.45.

Det svenska laget har laddat upp på hög höjd i italienska Seiser Alm inför världscupavslutningen som alltså börjar med stafetter i morgon lördag. De som ligger bäst till i den individuella världscupen står dock över stafetterna för att ladda inför de avgörande loppen på medel- och långdistans på söndag och måndag. Det handlar om Tove Alexandersson och Lina Strand som ligger etta och fyra och Martin Regborn och Gustav Bergman som är tvåa och trea.

– Alla våra löpare vill ju springa stafett men nu när man valt att lägga stafetten först i programmet så vill förstås de som ligger i toppen på världscupen prioritera de loppen, säger förbundskapten Anneli Östberg.

Herrarnas stafett startar 12.00 och damernas förstasträckslöpare ger sig iväg 14.00. Stafetterna avgörs i Madrisa knappa två mil norr om Davos och tävlingscentrum ligger på över 1800 meters höjd, med banor strängade kring trädgränsen.

– Det är lite kyligt och snön kommer och går. Just nu har snön smält i tävlingsområdet och det ser ut att bli lite varmare till i morgon, berättar Östberg och fortsätter:

– Det är verkligen två jämna lag vi ställer upp med både bland damerna och herrarna. Vi har mönstrat lagen efter fysisk status på löparna just nu, så det här är våra bästa uppställningar.

Sveriges laguppställningar till världscupstafetterna i Davos:

Herrar lag 1
1. Viktor Svensk
2. Emil Svensk
3. Anton Johansson

Herrar lag 2
1. Simon Imark
2. Isac von Krusnstierna
3. Max Peter Bejmer

Damer lag 1
1. Lisa Risby
2. Sara Hagström
3. Sanna Fasth

Damer lag 2
1. Hanna Lundberg
2. Johanna Öberg
3. Karolin Ohlsson

Fakta

Herrar
Banlängd: 4,7-4,9 km
Klättring: 280 m
Kontroller: 18
Tid/sträcka: 32 min

Damer
Banlängd: 4,0-4,2 km
Klättring: 260 m
Kontroller: 15-16
Tid/sträcka: 34-35 min

SVT sänder direkt från världscupavslutningen i Schweiz enligt följande:

Du kan också följa tävlingarna via IOF Live med GPS tracking och liveresultat.

Under söndagens och måndagens individuella tävlingar, när världscupen ska avgöras, har vi också en livechatt där du kan kommentera och ställa frågor under tävlingarnas gång. Här är länk till söndagens livechatt.

Bildtext: Anton Johansson springer slutsträckan för Sveriges förstalag på världscupstafetten i Schweiz. Bild: Kristina Lindgren.

RELATERADE NYHETER

Sverige ställer upp med följande kvartett på söndagens stafett på Sprint-VM i Edinburgh: Hanna Lundberg, Emil Svensk, Martin Regborn och Tove Alexandersson.
Sverige ställer sylvasst stafettlag på benen
. Tove Alexandersson spurtar mot sitt 20:e VM-guld i orientering.
20:e VM-guldet för Tove Alexandersson
Martin Regborn spurtar mot VM-guld på sprinten i Edinburgh.
VM-guld till Martin Regborn – svensk succéinsats
Fler nyheter