Svensk Orientering logotyp
27.06.2022

Sveriges lag till VM i knockout-sprint

Orientering
I morgon fortsätter VM-tävlingarna i Danmark med tidernas första VM i knockout-sprint. Sverige kommer till start med fyra damer och fyra herrar varav två VM-debutanter.

Tove Alexandersson och Emil Svensk har friplatser som regerande världsmästare och europamästare i sprint. VM-debutanter är Jonatan Gustafsson och August Mollén.

Tävlingen avgörs i Fredericia med kval på morgonen och fortsätter med kvartfinaler som börjar 16.00. Tävlingen sänds i SVT Play från 17.30.

Med VM-guldet på söndagens sprintstafett kliver de svenska löparna in i knockout-sprinten med en bra känsla och gott självförtroende att man gjort sina förberedelser bra. Sex av de svenska löparna kommer med fräscha ben till tävlingen och Tove Alexandersson och Lina Strand med suveräna lopp från söndagen i gott minne.

Knockout-sprinten avgörs i ett intressant område men en annorlunda typ av bebyggelse i Fredericia.

– Det blir en speciell tävling då Fredericia är en väldigt ”fyrkantig” stad. Framför allt från kvartsfinalerna och framåt så är det verkligen ”fyrkantigt” men med mycket detaljerade innergårdar, berättar Sveriges förbundskapten Kalle Dalin.

Följande löpare springer för Sverige:

Damer:
Tove Alexandersson
Sara Hagström
Karolin Ohlsson
Lina Strand

Herrar:
Jonatan Gustafsson
August Mollén
Martin Regborn
Emil Svensk

Bildtext: Tove Alexandersson har chansen att ta sitt elfte raka VM-guld på knockout-sprinten i morgon. Bild: Dmytro Levin/IOF.

RELATERADE NYHETER

Hanna Lundberg under torsdagens Model Event inför fredagens individuella sprint.
De svenska VM-löparna är redo
Landslaget VM Edinburgh Foto Teromarjamäki Svenskorientering 24
Se pressträffen med landslaget inför VM
240710 Vmreserver Isacvonkrusenstierna Josefintjernlund Johantrygg
Reservduon med olika känsla inför VM i Skottland
Fler nyheter