Svensk Orientering logotyp
01.06.2022

Tv-sändningar nådde miljonpublik

Orientering
Många följde SVT:s sändningar från världscupen i Borås där Karolin Ohlsson sprang den avslutande stafettsträckan för Sveriges vinnande andralag.

Sedan ett par år tillbaka sänder SVT från internationella orienteringstävlingar. Förra årets framgångar för de svenska orienterarna lockade många till tv-sofforna och till SVT Play. Tittarsiffror från helgens tävlingar visar att många fortsatt vill följa orientering.

- Det är riktigt fina tittarsiffror, trots hård konkurrens med annan spännande idrott i helgen, säger Helena Bäckman, projektledare på SVT.

Räckvidden för samtliga tre sändningar blev över en miljon tittare.

- Tittarna har lärt sig hitta till orienteringen i SVT. De höga tittarsifforna visar att de verkligen gillar det, säger Helena Bäckman.

För den som vill se mer orientering i tv väntar härnäst sändningar från samtliga tävlingar under sprint-VM i Danmark. VM inleds med sprintstafett söndagen den 26 juni, därefter knockputsprint 28 juni och avslutningsvis individuell sprint 30 juni.

Därefter sänder SVT SM-stafetten i Linköping den 2 juli. Stafetten är en del av SM-veckan.

Även EM i Estland i början av augusti, som även räknas som en världscup, visas av SVT liksom världscupfinalen i Davos i Schweiz första helgen i oktober.

Bild: Sven Alexandersson

RELATERADE NYHETER

Isac von Krusenstierna och Axel Granqvist drar iväg under sprintkval i Huskvarna.
Landslagets förberedelser är i gång
8Ea671f6 Ce8c 4809 9341 282Fae045713
Dubbla nomineringar i Idrottsgalan för orienteringen
Aktiva och ledare i orienteringslandslaget i stor grupp och med stora leenden vid världscupen i Tjeckien hösten 2023.
Här är orienteringslandslaget 2024
Fler nyheter