Svensk Orientering logotyp
17.11.2021

Var med i undersökning om resvanor

Orientering
Som en del av idrottsrörelsens arbete med hållbar utveckling kartlägger vi just nu resor och transporter. Var med och bidra genom att svara på ett antal enkätfrågor!

Att idrotta innebär ofta att resa kortare eller längre sträckor till träningar, turneringar och mästerskap.

För idrottsrörelsen är det viktigt att bidra till ett hållbart klimat. Ett steg på vägen är att vi ska kartlägga resor och transporter till träningar och tävlingar med målet att hitta bättre och mer inkluderande sätt att resa och transportera oss på framöver.

Vi hoppas att du vill delta i enkätundersökningen. Du som svarar är anonym och svaren kommer endast att analyseras på en övergripande nivå. 

Dina svar är ett viktigt bidrag i vårt arbete med att minska idrottsrörelsens totala klimatpåverkan, negativa hälsoeffekter och resekostnader.

Målet är inte att vi ska sluta resa utan att hitta mer hållbara sätt att resa och transportera sig på framöver.

Delta i undersökningen om resvanor

Kartläggningen ingår i projektet ”Double impact- minskade utsläpp och ökad tillgänglighet inom idrottsrörelsen". Resultatet av projektet kommer att paketeras och bli användbart för alla idrottsförbund.

Projektet drivs av Riksidrottsförbundet tillsammans med Svenska Orienteringsförbundet, Svenska Handbollförbundet och Svenska Ridsportförbundet. Det finansieras av Vinnova (Sveriges innovationsmyndighet).

 

RELATERADE NYHETER

Tiomila 2023
Tiomila återvänder till Finspång år 2025
Isac von Krusenstierna och Axel Granqvist drar iväg under sprintkval i Huskvarna.
Landslagets förberedelser är i gång
8Ea671f6 Ce8c 4809 9341 282Fae045713
Dubbla nomineringar i Idrottsgalan för orienteringen
Fler nyheter