Svensk Orientering logotyp
17.11.2021

Var med i undersökning om resvanor

Orientering
Som en del av idrottsrörelsens arbete med hållbar utveckling kartlägger vi just nu resor och transporter. Var med och bidra genom att svara på ett antal enkätfrågor!

Att idrotta innebär ofta att resa kortare eller längre sträckor till träningar, turneringar och mästerskap.

För idrottsrörelsen är det viktigt att bidra till ett hållbart klimat. Ett steg på vägen är att vi ska kartlägga resor och transporter till träningar och tävlingar med målet att hitta bättre och mer inkluderande sätt att resa och transportera oss på framöver.

Vi hoppas att du vill delta i enkätundersökningen. Du som svarar är anonym och svaren kommer endast att analyseras på en övergripande nivå. 

Dina svar är ett viktigt bidrag i vårt arbete med att minska idrottsrörelsens totala klimatpåverkan, negativa hälsoeffekter och resekostnader.

Målet är inte att vi ska sluta resa utan att hitta mer hållbara sätt att resa och transportera sig på framöver.

Delta i undersökningen om resvanor

Kartläggningen ingår i projektet ”Double impact- minskade utsläpp och ökad tillgänglighet inom idrottsrörelsen". Resultatet av projektet kommer att paketeras och bli användbart för alla idrottsförbund.

Projektet drivs av Riksidrottsförbundet tillsammans med Svenska Orienteringsförbundet, Svenska Handbollförbundet och Svenska Ridsportförbundet. Det finansieras av Vinnova (Sveriges innovationsmyndighet).

 

RELATERADE NYHETER

Sverige ställer upp med följande kvartett på söndagens stafett på Sprint-VM i Edinburgh: Hanna Lundberg, Emil Svensk, Martin Regborn och Tove Alexandersson.
Sverige ställer sylvasst stafettlag på benen
. Tove Alexandersson spurtar mot sitt 20:e VM-guld i orientering.
20:e VM-guldet för Tove Alexandersson
Martin Regborn spurtar mot VM-guld på sprinten i Edinburgh.
VM-guld till Martin Regborn – svensk succéinsats
Fler nyheter