Svensk Orientering logotyp
23.09.2022

Visa uppskattning och hylla din eldsjäl

Orientering
Nomineringen till Årets Eldsjäl 2023 är öppen. Var med och hylla din eldsjäl!

Årets Eldsjäl är en tävling med ett pris instiftat av Folkspel där svenska folket kan nominera sina eldsjälar inom föreningslivet. Varje år delar Folkspel ut stipendier för en halv miljon kronor. Tillsammans med en jury utser Folkspel finalister till Årets Eldsjäls Galakväll.

Var passar din eldsjäl in?

Årets Inkludering: För att bli en eldsjäl i kategori Inkludering ska den nominerade aktivt jobba för att berika mångfalden och hjälpa människor - oavsett bakgrund, hudfärg, etnicitet, religion eller sexuell läggning.

Årets Hälsa: För att kunna bli en eldsjäl inom kategorin Hälsa ska den nominerade hjälpa människor omkring sig att må bra fysiskt och/eller psykiskt.

Årets Ledare: En eldsjäl i den här kategorin är någon eller några som dag efter dag, representerar ett jämlikt, tydligt och utvecklande ledarskap. Som stimulerar och uppmuntrar, som genom sitt ledarskap.

Nominera här

Det är viktigt att du utförlig när du motiverar varför just din eldsjäl ska ta sig hela vägen. Fakta och information har stor betydelse.

Nomineringsperioden är öppen till och med 31 oktober. 

Juryn samlas den 3 november och från och med 1 februari kan svenska folket rösta på sin eller sina favoriter i Årets Eldsjäl. 

Galen, dit finalisterna tar sig, är på Cirkus, Stockholm den 15:e maj näsa år. Galen sänds på expressen.se och det är Clara Henry som är programledare för tredje året i rad.

 

RELATERADE NYHETER

Stora Tuna OK Jukola
Historisk och överlägsen seger för Stora Tuna OK på Jukola
Jukola Venla 15 Juni Hugo Mattsson 7623
Stora Tuna OK vinner Venlakavlen 2024
Emil Auselius
Emil Auselius, Bredaryds SOK tog hem förstasträckan på Jukola 2023
Fler nyheter