Svensk Orientering logotyp
23.09.2022

Visa uppskattning och hylla din eldsjäl

Orientering
Nomineringen till Årets Eldsjäl 2023 är öppen. Var med och hylla din eldsjäl!

Årets Eldsjäl är en tävling med ett pris instiftat av Folkspel där svenska folket kan nominera sina eldsjälar inom föreningslivet. Varje år delar Folkspel ut stipendier för en halv miljon kronor. Tillsammans med en jury utser Folkspel finalister till Årets Eldsjäls Galakväll.

Var passar din eldsjäl in?

Årets Inkludering: För att bli en eldsjäl i kategori Inkludering ska den nominerade aktivt jobba för att berika mångfalden och hjälpa människor - oavsett bakgrund, hudfärg, etnicitet, religion eller sexuell läggning.

Årets Hälsa: För att kunna bli en eldsjäl inom kategorin Hälsa ska den nominerade hjälpa människor omkring sig att må bra fysiskt och/eller psykiskt.

Årets Ledare: En eldsjäl i den här kategorin är någon eller några som dag efter dag, representerar ett jämlikt, tydligt och utvecklande ledarskap. Som stimulerar och uppmuntrar, som genom sitt ledarskap.

Nominera här

Det är viktigt att du utförlig när du motiverar varför just din eldsjäl ska ta sig hela vägen. Fakta och information har stor betydelse.

Nomineringsperioden är öppen till och med 31 oktober. 

Juryn samlas den 3 november och från och med 1 februari kan svenska folket rösta på sin eller sina favoriter i Årets Eldsjäl. 

Galen, dit finalisterna tar sig, är på Cirkus, Stockholm den 15:e maj näsa år. Galen sänds på expressen.se och det är Clara Henry som är programledare för tredje året i rad.

 

RELATERADE NYHETER

240413 Smnatt Simonhector Hugomattsson
Simon Hectors väg till första SM-guldet som senior
st tuna vinner
IFK Göteborg och Stora Tuna OK vann den andra deltävlingen i Stafettligan
Veronika Kalinina stämplat i mål som segrare i D21
Hector och Kalinina är svenska mästare i nattorientering
Fler nyheter