Kul att du testar nya orientering.se! Hittar du något som ser konstigt ut, rapportera det här!

UtvecklingsmärkenVår ambition med utvecklingsmärkena är att motivera barn, ungdomar och vuxna att utveckla sin orienteringsförmåga. Märkena följer färgskalan från grön till svart nivå. Inom varje färg finns ett antal färdigheter som den aktive behöver bemästra för att ta märket. Kotten är det lättaste märket och älgen det mest avancerade. 


Märkena utgår ifrån den utvecklingstrappa som beskriver den orienteringstekniska utvecklingen från nybörjare till fullärd orienterare. Trappan bygger på att den aktive tar ett steg i taget där färdigheterna som uppnås på de första stegen måste finnas kvar och förfinas efterhand som nya kunskaper läggs till. Till varje märke hör även ett antal orienteringstekniska övningar som lämpar sig till respektive svårighetsnivå. Tanken är att orienteringsföreningen köper in märkena och delar ut dem till de aktiva som klarat nivån för respektive märke. 

Som komplement till utvecklingsmärkena kan du även dra nytta av de övningar som finns sparade i IDÉBANKEN.

Klicka dig vidare till respektive märke nedan, där finns övningar, checklistor och diplom att ladda ned. Vill du beställa utvecklingsmärken och en övergripande folder (folder del 1) (folder del 2) om samtliga märken så gör du det här (länk kommer inom kort)