Svensk Orientering logotyp
16.03.2022

Platser kvar till fysiska kurser i kartritning och kartkontroll

Orientering
Just nu pågår en digital kurs i kartritning och kartkontroll på onsdagskvällar. Nu under maj ordnas även fysiska kurser i fält på olika ställen i landet. Platser finns kvar så anmäl dig idag!

Det finns fortfarande platser kvar till de fysiska kurser som hålls i kartiritning och kartkontroll den 14:e, 15:e respektive 21 maj.

Innehåll

För skogskartritning finns det tre olika fältmoment att välja mellan på olika ställen i Sverige. Du deltar på det som är närmast.

  • Umeå, 14 maj
  • Stockholm, 14 maj
  • Bredaryd, 21 maj

För sprintkartritning finns det ett extra fältmoment för den som kan och vill.

  • Stockholm, 15 maj

För kartkontroll finns det ett fältmoment att välja.

  • Stockholm, 14 maj

Respektive kurs i kartritning i skog består av ett fältmoment med gemensam kartritning i terräng med skogsfokus samt efterföljande diskussion framför datorn.

Kursen i sprintkartritning består av ett fältmoment med gemensamt kartritning i terräng med sprintfokus samt efterföljande diskussion framför datorn.

Kursen i kartkontroll består av en gemensam diskussion kring kartkontroll i terräng med både skogs- och sprintfokus.

Förberedelser

Respektive kurs i fält bygger på teorin presenterad i den digitala teorikursen "Digital grundkurs i kartritning respektive kartkontroll” som pågått under april-maj i år. Kursledaren kommer att utgå från att deltagarna har den förkunskap som gåtts igenom i teorikursen. Det betyder bland annat att du behöver ha baskunskap om hur du använder ritprogramvaror som OCAD, Open Orienteering Mapper m. fl.

I teorikursens första del gick vi igenom fördelar och nackdelar med olika utrustning och programvaror för fältarbetet, men du kommer behöva skaffa din egen utrustning och lära dig denna inför fältmomentet, om du inte redan har någon. Du får alltså ingen utrustning av kursledaren.

Du bör också förbereda dig genom att läsa på om kartnormerna.

Mer information finns på respektive anmälningslänk nedan.

För dig som gick digital kurs 2021

För dig som gick någon av de digtala kurserna i kartritning respektive kartkontroll i mars 2021 passar det utmärkt att komplettera med någon av kurserna i fält. Du är välkommen!

Kursavgift

Avgiften för respektive kurs i fält är 1200 kr.

Länkar till anmälan

RELATERADE NYHETER

Kartritare med ritplatta i fält
Grundutbildning för kartritning 2024
2023 Färgsynnedsättning Protanopi Deuteranopi
Projekt Färgseende avslutat
2023 Grundutbildning Kartritning Vara Föreläsning Joel Börjesson
Inbjudan öppnad till Kartkonventet 2024
Fler nyheter