Svensk Orientering logotyp
28.05.2021

Stöd för startgrupper infört i Eventor

Orientering
Ett stöd för startgrupper är infört i Eventor. Det gör det förhoppningsvis enklare för dig som arrangör att coronaanpassa ditt arrangemang och för dig som deltagare att anmäla dig.

Den 1 juni får vi tävla igen. Till en början är det 150 deltagare i taget som gäller. Vid större tävlingar innebär det att deltagarna behöver delas in i startgrupper i Eventor.

Det har redan funnits möjlighet att dela upp i startgrupper i Eventor, men arrangören har behövt dela upp och döpa om klassen i namn efter respektive startgrupp. Till exempel kan D21 ha blivit ”D21 10:00-11:00”, ”D21 11:00-12:00” osv. Det har inte heller funnits möjlighet att sätta ett maxtak för startgruppen utan arrangören har behövt bevaka antalet anmälda och stänga de klasser som blir fulla manuellt. Det har skapat en del merarbete som arrangör.

Med det nya stödet för startgrupper blir det enklare.

Som arrangör lägger du upp startgrupperna som tjänster, vilka då syns för deltagaren i samband med anmälan. Det finns också möjlighet att sätta ett maxtak för antalet anmälda i varje startgrupp. Mer exakt hur du gör för att lägga upp startgrupper i Eventor förklaras i en egen FAQ-fråga i Eventor som finns [här].

Som deltagare anmäler du dig som vanligt till den klass du önskar springa. När du valt klass får du även välja en startgrupp innan du sparar din anmälan. Om en startgrupp är fullbelagd framgår det av anmälningssidan och du kan då enkelt välja en startgrupp som har platser kvar.

FAQ-fråga med instruktioner för arrangör

- Länk till FAQ-fråga: Hur delar jag upp min tävling i olika startgrupper?

Support

Eventor-supporten nås på eventorsupport@orientering.se.

RELATERADE NYHETER

Kartritare med ritplatta i fält
Grundutbildning för kartritning 2024
2023 Färgsynnedsättning Protanopi Deuteranopi
Projekt Färgseende avslutat
2023 Grundutbildning Kartritning Vara Föreläsning Joel Börjesson
Inbjudan öppnad till Kartkonventet 2024
Fler nyheter